У Давосі оголосили про створення Глобального центру кібербезпеки

У Давосі оголосили про створення Глобального центру кібербезпеки

Укрінформ
У Женеві (Швейцарія) створять Глобальний центр кібербезпеки, метою якого є побудова безпечного та захищеного глобального кіберпростору.

Про це повідомляється на сайті Всесвітнього економічного форуму. 

"Сьогодні на Всесвітньому економічному форумі оголошено про створення Глобального центру кібербезпеки, покликаного допомогти побудувати безпечний і захищений глобальний кіберпростір. Центр працюватиме в Женеві, Швейцарія, як автономна організація, що діє під покровительством Всесвітнього економічного форуму", - йдеться в повідомленні.

Метою центру є започаткування першої міжнародної платформи для урядів, компаній, фахівців і правоохоронних органів, призначеної для співпраці з подолання проблем кібербезпеки. Як підкреслюють у Давосі, проблема кібератак непідвладна силам і організаціям, які намагаються впоратися з ними самотужки. Лише за рахунок співпраці, обміну інформацією та загальних стандартів світова громадськість зможе успішно протистояти електронній злочинності.

Читайте також: Давос: серед глобальних безпекових загроз - КНДР, кібератаки та тероризм

«Якщо ми хочемо запобігти настанню темних часів, нам треба наполегливіше працювати над тим, щоби досягнення і потенціал Четвертої промислової революції були у безпеці і під захистом на благо суспільства. Новий Глобальний центр кібербезпеки був створений як перша платформа для скорочення кібернетичних ризиків у дійсно світовому масштабі», - каже директор-розпорядник Всесвітнього економічного форуму і директор Глобального центру кібербезпеки Алоїз Звінггі.

На форумі підкреслюють, що кібератаки можуть бути загрозою для тих економік, держав і суспільств, у яких в недостатній мірі розвинена співпраця й відсутній міцний захист.

За словами експертів, щорічні втрати світової економіки унаслыдок дій кіберзлочинців можуть досягати 500 мільярдів дол. США, тоді як, наприклад, річний ВВП Швейцарії в 2017 році оцінюється в 659 мільярдів дол. США. 

Всесвітній економічний форум визнав, що кіберзлочинність є одним з найбільш критичних глобальних ризиків. У відповідь на них Глобальний центр кібербезпеки надаватиме підтримку урядам і галузевим компаніям, що є учасниками форуму, із забезпечення безпечнішого кіберпростору з використанням підходу, що передбачає залучення численних зацікавлених сторін.

Центр зосередить свою увагу на таких цілях, як консолідація наявних програм кібербезпеки Всесвітнього економічного форуму, заснування незалежної бібліотеки з даними передових практик кібербезпеки, допомога партнерам в поліпшенні їхніх знань у сфері кібербезпеки, робота над створенням належної гнучкої законодавчої бази у сфері кібербезпеки, робота як лабораторії й аналітичного центру раннього попередження про майбутні сценарії кібербезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-