Давос: серед глобальних безпекових загроз - КНДР, кібератаки та тероризм

Давос: серед глобальних безпекових загроз - КНДР, кібератаки та тероризм

Укрінформ
Непорозуміння між лідерами Північної Кореї та Сполучених Штатів Америки є однією з основних загроз, які можуть спричинити безпекову кризу вже в 2018 році. 

Таку думку висловив професор з міжнародних відносин Сеульського національного університету Лі Гин на Всесвітньому економічному форумі у Давосі під час тематичної панелі, присвяченої системі світової безпеки. 

«Головними викликами для системи глобальної безпеки можуть стати непорозуміння, невірні оцінки та хибні уявлення лідерів. Особливо, коли США та Північна Корея посилають одне одному сигнали замість того, аби розпочати прямий діалог між лідерами двох країн», - підкреслив професор. 

На його глибоке переконання, «надзвичайно небезпечна риторика» Дональда Трампа породжує ще більшу напругу та не сприяє спокою не лише на Корейському півострові, а й у світі. Він пропонує вирішувати корейську ядерну проблему виключно шляхом багатостороннього діалогу, обов'язково - за участю офіційного Вашингтона та Пхеньяна. 

Читайте також: Трамп прибув у Давос на тлі протестів

У свою чергу співробітник Центру Карнегі за міжнародний мир Мозес Наїм наголошує, що за сучасних умов слід особливу увагу звертати на захист від кібератак, які можуть мати надзвичайно серйозні наслідки для економіки, суспільного та політичного життя країн. «Зброя, яка зараз найчастіше використовується, - це дрони, кіберпростір та терористи-смертники», - зауважив він. 

Проректор Оксфордського університету Луїза Річардсон погодилася з тим, що тероризм, який дедалі більше поширюється у світі, становить основну загрозу глобальній безпековій системі. На її глибоке переконання, безпеці будь-якої країни зараз загрожують не ззовні, а зсередини, використовуючи емоції людей, їх віру та релігію, впливаючи підсвідомо на їхню поведінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-