Мобільний мінометний комплекс

Мобільний мінометний комплекс "Барс-8ММК" показав у Києві, на що здатний

Фото, відео
Укрінформ
Мобільний мінометний комплекс "Барс-8ММК", який розроблений ДП "Укроборонсервіс", продемонстрував можливості на виставці "Зброя та безпека-2017" у Києві.

Про це інформує прес-служба "Укроборонпрому".

"Барс-8ММК", який оснащений 120-мм мінометом, призначений для підтримки вогнем наземних підрозділів в умовах сучасної маневрової війни. Для приведення комплексу у бойовий стан із похідного, необхідно лише 30 секунд, а покинути позицію можливо всього за 20 секунд після останнього пострілу", - йдеться у повідомленні.

Під час виставки була продемонстрована всі складові роботи комплексу, які зафільмувала прес-служба ДК "Укроборонпрому".

У концерні зазначають, що саме мобільність та оперативності ведення вогню є найголовнішою умовою для ефективних бойових дій в умовах сучасної контр-батарейної боротьби, коли необхідно покинути позицію ще до нанесення ворогом вогневого удару у відповідь.

Читайте також: Бойова машина підтримки танків "Страж" – на виставці зброї у Києві

"Барс-8ММК" інтегрований у систему обміну інформацією на полі бою, коли розрахунок мобільного мінометного комплексу отримує точні координати ворога у режимі реального часу. Така інформація може одночасно поступати від дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Це дозволяє бійцям висунутись на рубіж відкриття вогню, нанести вогневий удар по точним координатам та за лічені хвилини покинути позицію", - повідомили в "Укроборонпромі".

Фото: ukroboronprom.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-