Корнієнко розповів, які питання обговорюватимуть на Парламентському саміті Кримської платформи

Корнієнко розповів, які питання обговорюватимуть на Парламентському саміті Кримської платформи

Укрінформ
Перший Парламентський саміт міжнародної Кримської платформи має засвідчити єдність світової спільноти у відстоюванні норм міжнародного права та посилення інституційної спроможності України у питанні повернення Криму.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив у коментарі Укрінформу.

За його словами, цей саміт офіційно започатковує парламентський вимір міжнародної Кримської платформи. Корнієнко поінформував, що до участі в заході запрошені керівники парламентів та парламентських асамблей міжнародних організацій. Він відзначив, що серед міжнародних партнерів України помітно великий інтерес до саміту.

Читайте також: В ОП розповіли про розширення географії Кримської платформи

"Стратегічна ідея залишається незмінною: Крим – це Україна. Парламентський саміт має засвідчити єдність світової спільноти у відстоюванні норм міжнародного права та посилення нашої інституційної спроможності у питанні повернення Криму: це створення групи підтримки Кримської платформи у багатьох парламентах Європи, створення окремої групи U4C (United for Crimea), яка об’єднає парламентарів з різних країн", – зазначив Корнієнко.

Він розповів, що серед питань, які розглядатимуться під час заходу, зокрема – деокупація півострова, який росія, на переконання першого віцеспікера, зробила своїм військовим майданчиком і використала для повномасштабного вторгнення в Україну.

Окрім того, обговорюватимуться факти репресій та тортур у Криму над людьми, які не згодні з режимом російського президента володимира путіна, значне погіршення гуманітарної та екологічної ситуації на півострові, а також питання Чорноморської безпеки.

Читайте також: Понад 30 голів парламентів підтвердили участь у саміті Кримської платформи в Загребі

Корнієнко висловив сподівання, що після проведення саміту, створення мережі груп підтримки та однієї об’єднаної групи, підтримка України, зокрема, на міжнародному парламентському рівні зростатиме.

"Можливо, це будуть конкретні рішення парламентів, які допомагатимуть у реалізації наших процесів у кримському питанні. Можливо, це будуть публічні заяви, роль яких також важлива, особливо в епоху цифровізації, коли смартфону та з’єднання з інтернетом достатньо для того, аби мати доступ до інформації", – висловив припущення перший віцеспікер.

Як повідомлялося, Перший Парламентський саміт Кримської платформи пройде у Загребі (Хорватія) 24-25 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-