У МВС розповіли, яку допомогу надають зараз визволеним із полону захисникам

У МВС розповіли, яку допомогу надають зараз визволеним із полону захисникам

Укрінформ
Визволеними з полону українськими захисниками зараз опікуються лікарі, вони отримують усю необхідну допомогу та реабілітацію.

Про це у телеефірі повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ними (колишніми полоненими - ред.) займаються, перш за все, лікарі, психологи. Вони отримують усю необхідну допомогу та реабілітацію у відомчих закладах охорони здоров’я. І перший етап – це, звісно, щоб вони трошки відчули, що вже перебувають в Україні. Перш за все, вони отримують екстрену медичну допомогу та реабілітацію», - сказала Павліченко.

За її словами, серед 215 нещодавно визволених з полону - 136 осіб, які несуть службу у лавах підрозділів системи МВС, зокрема 118 нацгвардійців, 9 працівників Нацполіції та 9 прикордонників.

Читайте також: Єрмак провів нараду щодо підготовки плану реабілітації та допомоги звільненим з полону

Заступниця міністра зазначила, що визволені захисники мають змогу спілкуватися і бачитися з рідними і близькими, проте доступ до них інших осіб наразі певним чином обмежено. «Перш за все, вони мають отримати допомогу і реабілітацію, зокрема і психологічну, і відійти від того стану трошки, в якому вони перебували. Бо, як ми бачимо, вони повертаються дуже кволі, дуже худі», - пояснила Павліченко.

Водночас вона наголосила на порушенні росією прав людини щодо утримання військовополонених.

Читайте також: Дружина командира полку «Азов» просить пам'ятати про тих, хто досі у полоні

«Наразі на цьому етапі працюють і правоохоронні органи, щоб засвідчити і зібрати всі докази перебування їх у полоні, порушення прав людини, зафіксувати це все, зібрати медичні всі свідчення, щоб це надалі також було використано нашими правоохоронними органами», - зазначила заступниця міністра.

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну повернулися з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ.

П'ятеро командирів полку «Азов» до кінця війни перебуватимуть у Туреччині під особистими гарантіями безпеки президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-