Україна повернула з російського полону понад 200 захисників

Україна повернула з російського полону понад 200 захисників

Фото
Укрінформ
Україна у середу повернула з полону російської федерації 215 українських захисників і захисниць.

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак на нараді, яку транслював телемарафон, передає Укрінформ.

«Маю честь сьогодні вам доповісти щодо результатів, на який ми працювали тривалий час. Сьогодні нам вдалося визволити з російського полону 215 наших людей. Серед яких 124 офіцери», - сказав Єрмак.

Читайте також: Україна повернула частину захисників Маріуполя з російського полону

За його словами, також 108 бійців Азову та інших формувань, бійців сухопутних військ, поліції, представників тероборони, співробітники СБУ та військово-морських сил, прикордонників.

Керівник ОПУ наголосив, що це йдеться про найповніший результат обміну полоненими за увесь час війни.

Україна повернула з російського полону своїх захисників. Фото: пресслужба МВС, СБУ

Читайте також: Трасс подякувала Україні та Саудівській Аравії за звільнення британців з полону рф

Ввечері 21 вересня стало відомо, що з російською стороною Київ провів обмін полоненими. Серед них захисники «Азовсталі» командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), командир 36-ої бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), старший сержант 36-ї бригади Михайло Діанов (відомий по фото з пораненою рукою), пресофіцер «Азову» Дмитро Козацький («Орест»), голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, медик Катерина Поліщук («Пташка») та інші.

російській стороні повернули зрадника України Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Також у середу офіційний представник Саудівської Аравії заявив про досягнення домовленостей з рф у переговорах щодо визволення іноземних громадян з російського полону. Це дало можливість повернути десятьох військовополонених, захоплених під час бойових дій в Україні: громадян США, Великої Британії, Швеції, Хорватії та Марокко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-