Єрмак провів нараду щодо підготовки плану реабілітації та допомоги звільненим з полону

Єрмак провів нараду щодо підготовки плану реабілітації та допомоги звільненим з полону

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів робочу нараду щодо підготовки плану заходів з реабілітації й допомоги українським захисникам, які 21 вересня повернулися з російського полону в результаті успішного обміну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

У зустрічі також взяли участь заступники очільника Офісу глави держави, керівники силових відомств, представники уряду, уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Єрмак нагадав, що 200 звільнених осіб перебувають на території України, п’ять визволених захисників тимчасово перебуватимуть на території Туреччини.

“Наші люди, які повернулися додому, мають постійно відчувати опіку держави. Це позиція Президента. І будь-які питання, що виникають, мають бути розв’язані. Також важливо вибудувати індивідуальний підхід до кожної людини, щоб усі вони відчували нашу турботу за те, що нас захищали”, – наголосив Єрмак.

Читайте також: Україні потрібні системи ППО і важливо, щоб вони були вчасно – Єрмак

Керівник Офісу глави держави зазначив, що в питаннях реабілітації Україні готові допомагати міжнародні партнери, які мають відповідний досвід і програми.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що всі подальші дії стосовно звільнених з полону обов’язково мають відбуватися з дотриманням необхідних юридичних процедур. Він також звернув увагу на важкий фізичний та психологічний стан частини колишніх полонених.

Читайте також: Звільнені з російського полону британські добровольці розповіли про тортури у Донецьку

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський наголосив, що звільнені мають пройти медичне обстеження в державних установах, дати свідчення представникам правоохоронних органів.

Командувач Національної гвардії України Юрій Лебідь доповів, що звільнені військовослужбовці полку “Азов" та інші нацгвардійці вже отримують необхідну допомогу.

За підсумками наради Єрмак запропонував підготувати конкретні пропозиції та план дій і представити їх Президенту найближчим часом.

Читайте також: Єрмак обговорив із радником Трасс потреби української армії

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців. При цьому звільнені п'ять командирів "Азову" перебуватимуть до кінця війни у Туреччині під особистими гарантіями безпеки президента Реджепа Таїпа Ердогана.

російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді народного депутата Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-