Єрмак обговорив із радником Трасс потреби української армії

Єрмак обговорив із радником Трасс потреби української армії

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з новим радником прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки, колишнім британським Послом в Україні Тімоті Барроу.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба глави держави.

Повідомляється, що радник глави британського уряду відзначив важливість нещодавнього звільнення з російського полону 215 осіб, зокрема, п’яти громадян Великої Британії.

«Для нас це питання було пріоритетним. Велика Британія надзвичайно вдячна за звільнення своїх громадян. І я можу уявити, наскільки важливим є для вас звільнення ваших співгромадян і справжніх героїв вашої країни», – цитує Тімоті Барроу пресслужба Президента.

Зазначається, що співрозмовники обговорили шляхи подальшого зміцнення співпраці двох країн, які є партнерами та друзями.

Зокрема, Єрмак нагадав, що в Офісі Президента щотижня для військових представників США та Великої Британії проводять брифінги за участю українських військовослужбовців, щоб інформувати партнерів про останні події на фронті.

Керівник Офісу Глави держави також розповів про успішну практику онлайн-зустрічей із членами Конгресу США і запропонував налагодити аналогічну комунікацію з британськими парламентарями.

Читайте також: Україна тисне на важливі для росіян захоплені території – британська розвідка

«Дуже важливо, щоб члени британського парламенту були поінформовані про поточну ситуацію, успіхи української армії та наші потреби. Це дасть змогу продовжувати рухатися вперед і звільняти українські території», – переконаний Єрмак.

Також він розповів Барроу про напрацьовані Міжнародною робочою групою Єрмака-Расмуссена рекомендації щодо майбутніх гарантій безпеки для України, які були надіслані британській стороні.

Як повідомляється, Барроу зазначив, що Велика Британія вражена успіхами українських військових і далі підтримуватиме Україну та її Збройні сили.

«Ви можете бути впевнені: щодня, коли ми спілкуємося з пані Прем’єр-міністром, ми говоримо про Україну», – наголосив він, інформує пресслужба Президента.

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону більше 200 українських захисників, а також 10 іноземців. Натомість російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді колишнього народного депутата України Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-