Звільнені з російського полону британські добровольці розповіли про тортури у Донецьку

Звільнені з російського полону британські добровольці розповіли про тортури у Донецьку

Укрінформ
Британські добровольці, яких кілька днів тому звільнили з російського полону, розповіли про тортури та знущання з боку бойовиків в тимчасово окупованому Донецьку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

За словами 59-річного Джона Хардінга, загарбники катували та били його під час під час допиту.

Він додав, що під час свого полону в тимчасово окупованому росією Донецьку він ділив тісну тюремну камеру розміром 4 на 2 метри з іншими ув’язненими, які були замкнені в кімнаті впродовж 23 годин на добу.

Ба більше, окупанти змусили Хардінга також записати відео, в якому він прощається зі своєю донькою, у той час як йому погрожували розстрілом за «порушення так званих місцевих законів».

Читайте також: Гутцайт: Серед звільнених з полону - футбольний арбітр, лікар-нейрохірург Дмитро Кубряк

Зазначається, що в результаті тортур у полоні здоров’я британця значно погіршилося, зокрема, він значно втратив у вазі. Чоловік також отримав неврологічне пошкодження хребта та рук.

За словами іншого добровольця Ейдена Асліна, він пережив травматичний досвід у полоні, зокрема, напади з ножем з боку місцевих тюремників.

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців. При цьому звільнені п'ять командирів «Азову» перебуватимуть до кінця війни у Туреччині під особистими гарантіями безпеки президента Реджепа Таїпа Ердогана.

російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді народного депутата Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-