Глава МЗС Північної Македонії: Свобода нашої країни зараз захищається в Україні

Глава МЗС Північної Македонії: Свобода нашої країни зараз захищається в Україні

Укрінформ
Реакція міжнародної демократичної спільноти на агресію росії проти України буде сигналом для всіх країн світу.

Про це заявив міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Османі зауважив, що російська агресія триває, тому підтримку України необхідно інтенсифікувати до повного завершення усіх бойових дій та відведення російських військ.

«Міжнародна демократична спільнота не повинна зменшувати зусиль, вона мусить реагувати на відповідні дії та загрози. Якщо ми дозволимо цій війні та агресії тривати, якщо дозволимо, щоб мирні умови диктувалися за межами території атакованої країни, це буде сигналом слабкості щодо суверенітету і територіальної цілісності кожної країни у світі", - зазначив глава МЗС Північної Македонії.

Читайте також: Кулеба: Сподіваємось, що Північна Македонія визнає злочини рф в Україні геноцидом

Він наголосив, що Україна наразі стоїть на передовій, захищаючи демократичні цінності. «Свобода Північної Македонії та інших демократичних країн світу зараз захищається в Україні, і вона заслуговує на нашу повагу і допомогу та у своїй боротьбі", - заявив Османі.

Глава МЗС також запевнив, що Північна Македонія повністю підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, а також її право на членство у тих міжнародних організаціях, у яких вона вважатиме за потрібне.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі під час візиту до України відвідав Ірпінь на Київщині.

Фото: Буяр Османі, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-