Шотландія незадоволена новою датою матчу проти України

Шотландія незадоволена новою датою матчу проти України

Укрінформ
Також Шотландія не має наміру «об’єднувати» матч одразу на два турніри – ЧС-2022 і Лігу націй.  

Шотландська футбольна асоціація (ШФА) та УЄФА повинні вирішити долю матчу Шотландія - Україна у червні, передає Укрінформ.

Зараз обговорюється призначення матчу відбору ЧС-2022 на 31 травня або 1 червня. Головний тренер збірної Шотландії Стів Кларк незадоволений цими датами, бо 28 травня відбудеться фінал ЛЧ, в якому потенційно може зіграти Ендрю Робертсон з «Ліверпуля», а 29 травня – плей-оф чемпіоншипа, в якому можуть грати Раян Крісті з «Борнмута» та Скотт Маккенна з «Ноттінгему Форест».

Читайте також: Матч Шотландія – Україна переносять на 31 травня чи 1 червня – ЗМІ

При цьому очікується затвердження, що переможець матчу 5 червня зіграє проти Вельса за право вийти на ЧС-2022.

На 7 червня запланований інший матч між Шотландією та Україною у Лізі націй. Була інформація, що УЄФА запропонував зіграти одну зустріч, а її результат зарахувати і у кваліфікацію ЧС-2022, і як гру Ліги націй. Шотландія виступає проти такого рішення.

Асоціація втратить через об’єднання матчів близько 1,5 млн фунтів, бо зіграє на один домашній матч менше. УЄФА не хоче компенсувати цю суму, тому шотландці пропонують зіграти матч Ліги націй у вересні.

Читайте також: З Шотландією потрібно не просто грати, а спробувати виграти – Маркевич

Нагадаємо, у червні збірна України повинна провести ще два матчі Ліги націй – 4 червня в гостях в Ірландії та 11 червня вдома з Вірменією.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 47-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-