Шанс написати історію

Шанс написати історію

Укрінформ
29 червня в Глазго збірна України зіграє матч 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швеції.

Вчора мене запитали, а яка різниця між збірною України та Данії на Євро-2020. Обидві команди вийшли в плей-офф, набравши в групі три очки. При цьому в Данії ейфорія, а ми паплюжимо команду Андрія Шевченка. Несправедливо.

Читайте також: Україна зіграє проти Швеції в 1/8 фіналу Євро-2020

На мою думку, відмінність в тому, що данці вже написали свою історію на Євро-2020, а ми ні. Данія мужньо пережила драму Крістіана Еріксена і поразку від фінів. Показала з Бельгією гідний футбол, хоч і програла. І після двох невдач блискуче розбила росіян в останньому турі та вийшла в 1/8 фіналу по квоті третіх команд. Данія стала прикладом, як долати велику проблему, грати в футбол і перемагати.

А що показали ми? Гол Ярмоленка голландцям, перший тайм з македонцями, ну і зарахуємо в плюс наших уболівальників в Бухаресті. Наразі це все. На історію не набирається. Мало того, абсолютно бездарна поразка від Австрії перекриває увесь позитив. Розчарувало усе – результат, гра команди, тренерські рішення, стан лідерів.

Читайте також: Роман Яремчук: великий шанс реабілітуватися перед вами

І от на цьому тлі ми отримуємо свій другий шанс на Євро-2020. Формат турніру та кілька інших збірних зіграли на нашу користь. Не забуваймо, що половину справи Україна зробила все ж сама. Набрала 3 очки, награла на різницю 4:5, не розсипалась в Амстердамі, спромоглася не пропустити більше від Австрії. У підсумку, команда Шевченка, постоявши трохи за дверима елітного клубу, все ж дочекалася на зайву перепустку.

29 червня в Глазго Україна битиметься в 1/8 фіналу проти Швеції. Про такий розклад годі було й мріяти. Швеція хоч і міцний суперник, але це не Італія та не Франція. А у Глазго ми ще й матимемо солідну підтримку. Наша британська діаспора традиційно активна на усіх футбольних дійствах за участі наших клубів та збірної.

Чого ми чекаємо від команди Шевченка в цьому матчі? По-перше, якісного футболу. Швеція – це та сама Австрія, тільки пресингу менше і атака сильніша. Тож є можливість взяти своєрідний реванш. Зіграти змістовно, мобільно та агресивно в атаці. Побачити нарешті Соболя замість Миколенка, повернути в склад Степаненка і Зубкова, поаплодувати грі лідерів та Циганкова.

Читайте також: Зубков: Віримо, що свій момент у матчі зі Швецією знайдемо

По-друге, усі ми чекаємо перемоги. Гравці вже в один голос кажуть, що отримати другий шанс на такому турнірі – це майже як мотивація зіграти кращий матч в житті. Тож хочемо бачити нашу збірну в чвертьфіналі. Це і буде наша історія на Євро-2020.

Святослав Василик, Київ

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-