Перша Олімпіада в умовах пандемії: спортсменам робитимуть COVID-тести кожні чотири дні

Перша Олімпіада в умовах пандемії: спортсменам робитимуть COVID-тести кожні чотири дні

Укрінформ
Спортсмени, які візьмуть участь в Олімпійських та Паралімпісйьких іграх у Токіо, проходитимуть тестування на коронавірусну хворобу кожні чотири дні.

Про це йдеться у переліку правил заходу, опублікованому у вівторок організаторами Олімпіади, передає Укрінформ з посиланням на Kyodo News.

Спортсмени, які беруть участь у змаганнях, повинні пройти тест в Олімпійському селищі, це ж правило застосовується до тих, хто вирішив зупинитися в готелі, йдеться у повідомленні.

Тим, у кого температура тіла двічі перевищує 37,5°C, буде заборонено входити на територію проведення змагань.

Читайте також: Оргкомітет Пекіна-2022 представив факел XXIV зимових Олімпійських ігор

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Міжнародний олімпійський комітет, Міжнародний паралімпійський комітет і оргкомітет «Токіо-2020» опублікували першу версію правил проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор в Японії, що пройдуть влітку.

Серед основних вимог – тестування на COVID-19 перед прильотом та відльотом, обмеження зовнішніх контактів за 14 днів до вильоту до Японії, використання додатку для відстеження самопочуття та контактів під час Олімпіади. Організатори також вживатимуть заходи щодо виявлення, ізоляції та лікування потенційних хворих на час змагань.

Стосовно вакцинації від коронавірусу у МОК зазначили, що щеплення спортсменів вітаються, однак не є обов’язковим для участі в Іграх.

Читайте також: Японія розглядає можливість проведення Олімпіади без глядачів

Оновлення правил з детальною інформацією очікується у квітні та червні.

Як повідомлялося, Олімпійські ігри в Токіо відбудуться з 23 липня по 8 серпня нинішнього року. Паралімпійські ігри пройдуть з 24 серпня по 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-