УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (10 - 16 травня 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (10 - 16 травня 2024 року)

Укрінформ
Серед популярних тем, що висвітлював Укрінформ з 10 по 16 травня, - візит Держсекретаря США Блінкена, відтермінування президентських виборів в Україні та мобілізація.

Держсекретар США Ентоні Блінкен 14 травня прибув з візитом в Україну. Це був потужний меседж щодо підтримки нашої країни та ще одним сигналом для кремля, що спроби зірвати допомогу Україні не спрацюють. Як проходив візит та чому він відбувся саме зараз - в аналітичному матеріалі закордонного кореспондента Укрінформу. 

У першій декаді травня у Києві вже вдруге відбувся Міжнародний саміт міст і регіонів. До української столиці приїхали понад 100 іноземців з 18 країн, а також були представники місцевого самоврядування з усієї воюючої України, всього близько 250 учасників. Про що йшлося під час важливого заходу та у його кулуарах - у репортажі на сайті Укрінформу.

Попри обмеження воєнного часу, Україна лише утверджується у своїх цінностях і відтермінування президентських виборів – це не дисфункція демократії, а лише тимчасові й вимушені обмеження, спричинені війною,  про це у матеріалі ”Володимир Зеленський: виграна битва за легітимність”. Згідно з Конституцією, чергові президентські вибори мали відбутися 31 березня 2024 року, але повномасштабне вторгнення росії відсунуло це питання. Відтермінування виборів, особливого резонансу в українському суспільстві не викликали. 

Укрінформ продовжує щодня висвітлювати події російсько-української війни та аналізувати ситуацію на фронті. Що відбувалося на початку травня 2024 на запорізькому напрямку бійці з 3 БРоП "Спартан” розповіли кореспонденту Укрінформу .

У тиловому Закарпатті стартувала рекрутингова кампанія до кількох формувань Сил оборони. Які стратегії й тактики обирають рекрутери, щоб залучити нових людей до війська, що краще – зателефонувати за номером з реклами підрозділу чи чекати повістки від ТЦК на вулиці  Укрінформ розпитав у експертів.

Укрінформ продовжує розповідати про деокуповані громади. 12 населених пунктів Калинівської громади на Херсонщині пережили окупацію, тут був “нуль” та “сіра зона”. Кореспондентка Укрінформу побувала в одній з таких громад та розповіла, як виживають цивільні люди, які побували у самому пеклі, а нині, попри все, відновлюють життя – серед мін та руїн.

Продовжується евакуація мешканців прифронтових сіл Сумщини. 14 травня, з колись 16-тисячного міста, розташованого за якийсь десяток кілометрів від кордону з Росією, виїхав перший евакуаційний автобус. Про те, що відбувається у прикордонному містечку Сумщини, де оголосили евакуацію, у матеріалі “У Білопіллі на вулицях більше немає людей”.

В  Одеському центрі соціально-психологічної допомоги надають прихисток внутрішньо переміщеним особам і містянам, чиє житло зруйнувала Росія. Тут проживають люди, що виїхали з Донеччини, Харківщини та Херсонщини. Є й одесити, чиї оселі зруйнували російські обстріли. У Центрі з людьми працюють психологи. Загалом тут роблять багато всього, щоб допомогти людям стати на ноги, розпочати життя на новому місці. Одеський центр соціально-психологічної допомоги відвідали кореспонденти Укрінформу.

Закордонна кореспондентка Укрінформу побувала у центрі прихистку українців у “Тегелі” - на території колишнього аеропорту у Берліні. Там у спільних бараках проживають тисячі шукачів притулку. За понад два роки існування прихистку деяким українцям не пощастило чекати там на отримання офіційного статусу та можливості переїхати в більш гідні умови проживання. Детальніше у репортажі на сайті Укрінформу. 

В Україні знову вводять аварійні відключення. Як енергетичній системі виживати і змінюватись аналізував Укрінформ. Водночас прогнозують зростання тарифів на електроенергію для населення. Україна змушена буде піти на цей непопулярний крок, зокрема, через нестачу грошей для відновлення пошкоджених мереж і генерації. Україні не уникнути підвищення тарифів на електрику, а розмови про майбутнє підвищення — то не чутки, а предмет розрахунків та обговорень. Укрінформ зібрав коментарі експертів.

Менш ніж за місяць, із 6 по 9 червня, усіма країнами Євросоюзу прокотяться вибори до Європарламенту. У Франції вони відбудуться 9 червня. Ще ніколи ці вибори не важили так багато у політичному житті Євросоюзу і Франції. Чи врятує прихильників Макрона панєвропейська позиція та українське питання? Відповідь знайдете в аналітичному матеріалі закордонної кореспондентки Укрінформу.

Напередодні Cаміту миру КНР активізувала зовнішньополітичну діяльність на Глобальному Півдні Минулого тижня увага більшості політиків, експертів і медіа була прикута до турне голови КНР Сі Цзіньпіна країнами Європи. Під прикриттям цієї події китайська дипломатія провела захід, який залишився поза увагою, але який може мати значні наслідки для майбутньої боротьби України за звільнення від російських окупантів і встановлення справедливого миру. Про це у матеріалі кореспондента Укрінформу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки продовжив збирати та спростовувати фейки та наративи російської пропаганди. Серед них - про те, як москва шукала “український нацизм” в Білому домі, про “10 років бомбардування Донбасу” та “травневі укази путіна”.

У період з 10 по 16 травня на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 628 новин, 46 публікацій, 7 інтерв’ю та 11 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими переглядами:

Цитованість матеріалів Укрінформу, за результатами аналізу з використанням системи YouScan.

Вибірка Топ-5 матеріалів по найбільшому потенційному охопленню аудиторії^

Загальна кількість посилань за звітний період - 12 416.

Серед матеріалів до стратегічних наративів, що опубліковано на сайті  Укрінформу, зокрема:

З 10 по 16  травня на сайті Укрінформу опубліковано ексклюзивні інтерв’ю:

Фото надало командування Сил підтримки ЗСУ
Фото надало командування Сил підтримки ЗСУ
  • Дмитро Герега, командувач Сил підтримки ЗСУ: За два попередні роки війни побудовано до тисячі опорних пунктів, з початку 2024 року - кілька тисяч. Про те, як будуються оборонні лінії та які ще завдання виконують Сили підтримки ЗСУ.

Фото: Сергій Мацола
Фото: Сергій Мацола
  • Ярослав Гузи, посол Польщі в Україні: Єдиний спосіб досягти миру - не допустити вакууму безпеки, тому важливе членство в НАТО і ЄС. Про перспективи розміщення ядерної зброї на території Польщі, важливості вступу в НАТО, сильних та слабких сторін російської пропаганди, вразливостей демократій в інформаційній війні, причин протестів польських фермерів, а також очікувань від Глобального саміту миру. 

Відео інтерв’ю http://surl.li/tsnum

Відео інтерв’ю http://surl.li/tsodf

  • Михайло Бойко, фронтовий хірург: Американські медики, які пройшли Ірак і Сирію, у нас багато чого побачили й навчилися. Про працю військових медиків, їхній щоденний подвиг, про важкі моменти та досягнення.

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1,77 млн, переглядів — понад 3,5 млн, кількість взаємодій із сайтом — понад 8,7 млн.

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 687 новин. Редакція оперативної інформації випустила 398 новин (19 з них - ексклюзиви), економічна редакція — 137 (з них 2 - ексклюзиви), регіональна — 352 новини. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 899 (у середньому щодоби - 128 новин). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 294 новин, 7 публікації, 7 відео та 105 фото.  

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 526 919, охоплення — понад 5,8 млн.

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 10 по 16 травня зробили 101 фоторепортаж, загалом опубліковано - 1 923 фотографій.  

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 1,8 тис. Станом на 16 травня їх - понад 878 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 1,5 млн. Це, у середньому, - понад 210 тисяч щодоби. 

ТОП-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

В ефірі програми “Самохвалов запитує” був відомий український історик колишній очільник Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. Розмовляли про те, з чого “зліпили” рашизм, які освітні та політичні зміни встигли відбутися в Україні, щоб протидіяти російській пропаганді, та чому саме Україна мусить розповісти світові, якою є справжня історія та сутність Росії.

Текстова версія - на сайті Укрінформу.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-