Латвія передаватиме Україні дрони й радіолокаційні системи захисту власного виробництва - посол

Латвія передаватиме Україні дрони й радіолокаційні системи захисту власного виробництва - посол

Ексклюзив
Укрінформ
Незабаром Латвії зможе передавати Україні дрони та радіолокаційні системи захисту, вироблені в цій країні, у межах військово-технічної співпраці українських і латвійських бізнесів.

Про це посол України в Латвії Анатолій Куцевол розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«Ми ніколи не забуваємо, що Латвія взяла на себе координацію в межах коаліції дронів для України. Тут йдеться і про військово-технічну співпрацю українських і латвійських бізнесів. Гадаю, з часом ми матимемо більше медійних повідомлень про передавання Україні вироблених у Латвії дронів і радіолокаційних систем захисту», - сказав Куцевол.

Він зазначив, що розвивається і співпраця з Латвією в коаліції 155-мм снарядів. «Є й інші сфери співпраці, але їх зараз не можна називати з точки зору безпеки», - зазначив український дипломат.

Читайте також: Україна обговорює з Латвією можливості реабілітації дітей, повернутих з РФ - посол

Крім того, він розповів, що наразі йде пошук можливостей збільшити кількість українських військових, яких приймають в Латвії на лікування та реабілітацію – до 150-200 на рік. Про це є попередні домовленості, зокрема з міністром охорони здоров’я Латвії, додав Куцевол.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня уряд Латвії затвердив передачу Україні зенітних установок NBS, тактичних безпілотних систем спостереження, а також інших необхідних матеріально-технічних засобів, які необхідні для покращення протиповітряної оборони та розвідувальних можливостей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-