Rheihmetall планує створити в Україні підприємство з виробництва систем ППО

Rheihmetall планує створити в Україні підприємство з виробництва систем ППО

Укрінформ
Генеральний директор компанії Rheinmetall Армін Паппергер оголосив про плани створити в Україні ще одне спільне підприємство - з виробництва засобів ППО.

Про це він заявив на щорічних загальних зборах, повідомляє у соцмережі Х проєкт German Aid to Ukraine, передає Укрінформ.

Зазначається, що мине щонайменше рік-два, перш ніж на новому СП розпочнеться виробництво.

За інформацією видання Welt, гендиректор Rheinmetall також повідомив, що майстерня з технічного обслуговування пошкоджених танків німецького виробництва у Львові почне працювати на повну потужність у травні-червні.

Очільник найбільшої збройової компанії Німеччини кілька разів підкреслив на загальних зборах: «Ми не покинемо Україну... Ці люди своєю кров’ю борються за свободу Європи».

За його словами, Rheinmetall є «найбільшим промисловим прихильником України в її захисті від російської агресії» та інвестує у будівництво потужностей.

Говорячи про будівництво нових заводів з вироблення боєприпасів та інших потужностей, Паппергер зазначив, що після покупки іспанського виробника боєприпасів Expal у 2023 році за 1,2 мільярда євро ще 1,1 мільярда євро будуть інвестовані в розширення виробничих потужностей.

До повномасштабної війни РФ проти України концерн виробляв 70 тисяч артилерійських снарядів за рік, а тепер потужність планується збільшити - до 700 тисяч снарядів до 2025 року та до 1,1 мільйона - у 2027 році завдяки новим виробничим майданчикам у Німеччині, Україні та Литві.

Читайте також: Науседа та Шольц на зустрічі в Литві обговорили посилення ППО України

Як повідомлялося, раніше Паппергер заявляв, що Rheinmetall планує поставити Україні цього року сотні тисяч артилерійських снарядів, зокрема прототипи далекобійних.

Концерн також має плани спільного виробництва бронетехніки на території України.

Фото: twitter.com/deaidua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-