УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (8 - 14 березня 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (8 - 14 березня 2024 року)

Укрінформ
У період з 8 по 14 березня Укрінформ публікував матеріали до 210-ї річниці з дня народження Кобзаря та Шевченківську премію, репортажі з міст, які обстрілює росія, фактчекери агенції продовжили оперативно спростовувати ворожі фейки.
Фото; Офіс Президента України
Фото: Офіс Президента України

У звітний період Укрінформ усебічно висвітлював візит Президента України Володимира Зеленського до Туреччини. Кореспонденти агенції, зокрема, й власкор в Анкарі, створили низку новин та фотоматеріалів. 

Укрінформ опублікував багато контенту до 210-річчя Тараса Шевченка. Серед них - про унікальну властивість Тараса досі бути сучасним, відповідати на всі виклики своїми поезіями та як Кобзар воює разом з Україною. У репортажі про Шевченківську премію другого року повномасштабної війни розповідаємо про лауреатів Національної премії імені Шевченка, а також про те, що уперше імена переможців зустріли лише підтримку. Та про два села на Черкащині, які ділять славу “колиски” великого поета. Чим живе батьківщина Кобзаря на третій рік повномасштабної війни, як тут вчаться школярі і скільки дорослих пішли захищати рідні хати і вишневі садки.

Фото: ЕРА
Фото: ЕРА

Березень для багатьох донеччан, які змушені були покинути рідне місто ще у 2014 році, – місяць спогадів. 10 років тому, місцеві мешканці показали, що Донецьк є українським, що в ньому є спротив, що люди готові виходити на вулиці та демонструвати свою позицію. Навіть, коли це небезпечно. Як це було у репортажі “Спротив на Донбасі був. Не менш небезпечний і героїчний, аніж в інших регіонах”.

Журналісти Укрінформу постійно висвітлюють життя міст і містечок України, які щодня обстрілює росія. У репортажі про Гуляйполе, що на Запоріжжі,  – про тих, хто залишився вдома у найважчий час. До повномасштабного вторгнення тут жило понад 13 тис людей, тепер – десь тисяча. Вже два роки вони обходяться без світла, води, газу. На п'яти станціях Харківського метрополітену облаштували 19 класів Навчання в метрополітені – вимушений досвід для Харкова, але, схоже, успішний. У міській раді зазначають, що упродовж шести місяців запит на офлайн у підземці лише зростає. Як навчаються харківські діти та з якими викликами зіткнулися педагоги, – дізнавалися кореспонденти Укрінформу.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Один з резонансних матеріалів у звітний період - з табору для військовополонених росіян, у якому побували журналісти Укрінформу. Чи здатні вони до розкаяння, читайте у спеціальному репортажі. 

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Однією з гарячих тем, які цікавили наших читачів - перший «Оскар» для України, які отримали автори документального фільму “20 днів у Маріуполі”. Як оцінюють в Україні найвищу світову кінонагороду та про скандал зі скороченою версією церемонії - у статтях Укрінформу. 

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки продовжив протидіяти інформаційному впливу. З 8 по 14 березня було опубліковано 5 дайджестів, в яких здійснюється моніторинг російської пропаганди та дезінформації, один аналітичний матеріал. Також щодня фахівці центру відстежували та спростовували фейки та наративи пропаганди рф.

Також серед матеріалів до стратегічних наративів:

Дуда прокоментував слова Папи Франциска: Росія не може перемогти в Україні

Головою МКС у Гаазі обрали суддю, яка видала ордер на арешт Путіна

Пекін ухиляється відповідати, чи Китай закликає Україну припинити захищатись і домовлятися з Росією

Пентагон розкрив вміст нового оборонного пакету для України

Відновлення наукової інфраструктури України коштуватиме понад $1,26 мільярда - ЮНЕСКО

Україна стане членом НАТО – Столтенберг

Парламент Франції сказав «так» безпековій угоді з Україною (коментар посла)

У період з 8 по 14 березня, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 732 новини, 44 публікації, 6 інтерв’ю та 16 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими переглядами:

Цитованість матеріалів Укрінформу з 8 по 14 березня (дані за результатами аналізу з використанням системи YouScan).

ТОП-5 матеріалів по найбільшому потенційному охопленню аудиторії:

Загальна кількість посилань за звітний період  - 15 800 (попередні 7 днів – 14 505).

Серед ексклюзивних інтерв’ю, опублікованих на сайті Укрінформу у період з 8 по 14 березня:

Фото: Канадсько-українська фундація
Фото: Канадсько-українська фундація
Фото Валентина Кондратюка
Фото: Валентина Кондратюка

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1,3 млн ( попередній тиждень - понад 1,5 млн), переглядів — понад 3 млн (попередні 7 днів 3,2 млн), кількість взаємодій із сайтом — близько 7,6 млн (попередні 7 днів - понад 8,1 млн).

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 678 новин. Редакція оперативної інформації випустила 309 новина (8 з яких - ексклюзиви), економічна редакція — 111 (8 - ексклюзиви), регіональна — 429. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 806 (у середньому 115 новини щодоби). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 326 новин, 8 публікацій, 12 відео та 157 фото. 

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 521 715, охоплення — понад 8,6 млн.

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 8 по 14 березня зробили 76 фоторепортажі, загалом опубліковано - 1 418 фотографії. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 2,4 тис. Станом на 13 березня їх - 863 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 2,2 млн (попереднього тижня – 2,3 млн). Це, у середньому, - понад 310 тисяч щодоби (попереднього тижня - 320 тисяч щодоби).

 ТОП-3 відеоматеріали Укрінформу за переглядами:

Гостею “Станції Краматорськ” була Ярина Чорногуз, військова медикиня, розвідниця Збройних сил України, поетеса. Ярина – донька українського поета, музиканта, журналіста і громадського діяча Ярослава Чорногуза, онука українського письменника Олега Чорногуза. Її нагороджено медалями: “За військову службу Україні” та “За врятоване життя”. Удостоєна Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Текстова версія - http://surl.li/rsjxu

Укрінформ розпочав соціально-просвітницьку акцію "Бачиш цей шеврон - подякуй військовому".

У соціальних мережах, де представлено Укрінформ, публікуються пояснювальні картинки з шевронами певного роду Збройних сил України, а також із закликом подякувати військовим.Мета акції - підвищення обізнаності українців про роди українських військ та їхні шеврони. Ще однією важливою ціллю кампанії є висловлення вдячності українським захисникам за те, що боронять націю та державу, за їх самопожертву, а також заохотити суспільство підтримувати армію України. 

Укрінформ вже неодноразово долучався до акцій збору коштів для допомоги військовим, що захищають нас на передовій. Загалом, укрінформівці зібрали понад 400 тис грн. На ці кошти було закуплено 5 дронів Mavic-3 для 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Також традиційними для Укрінформу стали дні донорства, у рамках Всеукраїнської кампанії “Твоя кров може воювати. Стань донором!”. За півроку було організовано три дні донора. Загалом, укрінформівці здали 65 літрів крові для лікарень, госпіталів і стабілізаційних центрів на передовій.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-