Парламент Франції сказав «так» безпековій угоді з Україною

Парламент Франції сказав «так» безпековій угоді з Україною

Укрінформ
У вівторок ввечері Національна асамблея підтримала угоду про безпеку, укладено між Україною та Францією в лютому. 

Після тривалих дебатів, під час голосування, яке не мало зобов'язального характеру, 372 депутати проголосували "за", 99 - "проти", передає кореспондент Укрінформу

Найбільша опозиційна політична сила "Національне об’єднання" Ле Пен утрималось, комуністи та ультраліві партії виступили проти. 

"Насамперед, голосування підтвердило високий рівень солідарності французького суспільства. По-друге, дебати дозволили чітко побачити, хто прикривається пацифістською або ж псевдопроукраїнською риторикою, але насправді дотримується проросійської позиції. Але головне, що рішення прийнято", - заявив Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Вадим Омельченко в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

Читайте також: Зеленський подякував Франції за підтримку України

Він відзначив, що в багатьох виступах було підтримано останні ініціативи президента Франції. "Це передусім дає надію на збільшення та прискорення допомоги Франції у нашій боротьбі", - наголосив дипломат.

Серед 101 депутата, які утримались, - головна опонентка президента Марін Ле Пен. Вона заявила, що її партія утримається виключно "на знак солідарності з Україною ". На її думку, положення угоди, підписаної з Україною, є "неприйнятними у військовому, фінансовому та промисловому плані". При цьому Ле Пен запропонувала "посадити за стіл переговорів гравців у цьому Вердені 21-го століття, який триває занадто довго".

Читайте також: Франція з початку повномасштабної війни передала Україні військову техніку на понад €2,5 мільярда

Перед голосуванням міністр закордонних справ Стефан Сежурне наголосив: "Україна хоче миру. Росія хоче війни і повного підкорення України. Наша слабкість може дати зрозуміти, що ця мета може бути досягнута".

Нагадаємо, за кілька годин до сигнального голосування в Національній асамблеї прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь закликав депутатів підтримати двосторонню угоду про безпеку, укладену з Україною, а також всю державну політику, спрямовану на підтримку нашої держави.

Свій виступ у парламенті він розпочав з того, що віддав належне винятковій стійкості українського народу, яка зобов’язує французів діяти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-