Качинський анонсував масову акцію у Варшаві проти «зеленого курсу» й імпорту з України

Качинський анонсував масову акцію у Варшаві проти «зеленого курсу» й імпорту з України

Укрінформ
Лідер польської опозиційної партії “Право і справедливість” (PiS) Ярослав Качинський збирає своїх прихильників 18 травня на велику демонстрацію у Варшаві проти “зеленого курсу” ЄС й імпорту агропродукції з України.

Про це лідер PiS заявив під час партійної зустрічі в суботу у населеному пункті Снядово Підляського воєводства на північному сході РП, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, у Варшаві 18 травня відбудеться велика демонстрація, метою якої буде схилити парламентську більшість до ухвалення резолюції у справі Європейського зеленого курсу та ембарго на українське збіжжя.

Качинський додав, що він зробить все можливе, щоб “не було імпорту з України, який призвів до того, що вартість пшениці є нижчою за кошти її вирощування”.

Утім, він додав, що марш відбудеться навіть у випадку, якщо “зелений курс” буде скасовано і запроваджено ембарго на українські агротовари.

Як повідомлялося, в середині лютого партія PiS вийшла із закликом до влади щодо введення повної заборони на імпорт агропродукції з України.

Уряд PiS у квітні минулого року на тиждень вводив заборону на широкий перелік агропродукції з України. Через тиждень уряд Матеуша Моравецького зняв заборону на ембарго української продукції взамін на згоду Єврокомісії на введення європейського ембарго лише на українське збіжжя (пшениця, кукурудза, ріпак, соняшник) до червня минулого року, яке згодом було продовжено до 15 вересня. Після відмови Брюсселя далі продовжувати ембарго Польща продовжила його в односторонньому порядку. Новий уряд Дональда Туска після приходу до влади у грудні минулого року не скасував ембарго.

Читайте також: Польські фермери тимчасово розблокували пункт пропуску «Краківець»

Із 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

Фото: Rafał Oleksiewicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-