Пекін ухиляється відповідати, чи Китай закликає Україну припинити захищатись і домовлятися з Росією

Пекін ухиляється відповідати, чи Китай закликає Україну припинити захищатись і домовлятися з Росією

Укрінформ
Речник МЗС Китаю Ван Веньбінь, коментуючи слова Папи Римського Франциска про «білий прапор», ухилився від відповіді на питання, чи Китай також закликає Україну припинити захищатись і домовлятися з Росією.

Як передає кореспондент Укрінформу, це слідує з відповіді дипломата під час брифінгу на відповідне питання журналіста агентства AFP.

«У питанні України Китай дотримується об’єктивної та неупередженої позиції і активно сприяє мирним переговорам», - сказав Ван. 

Речник нагадав, що метою Китаю є сприяння «пошуку політичного врегулювання «української кризи» та наголосив, що Пекін підтримує ідею якнайшвидшого проведення міжнародної мирної конференції, визнаної Росією і Україною, яка б забезпечила «рівноправну участь усіх сторін і чесне обговорення всіх мирних планів». 

«Китай сподівається на швидке відновлення миру і стабільності на європейському континенті та продовжуватиме відігравати конструктивну роль у цьому», - додав дипломат.

Читайте також: Кроком до миру буде рішення Путіна скласти зброю - фон дер Ляєн про слова Папи Римського

Водночас він нічого не сказав про те, чи китайська сторона пропонувала Україні припинити збройний опір агресору й почати переговори з Росією, так само, як і не повідомив, чи звертався Пекін до Москви із закликом зупинити вторгнення й обстріли українських міст. 

Як повідомляв Укрінформ, апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса запросили до Міністерства закордонних справ України через оприлюднені днями у ЗМІ висловлювання Папи Римського Франциска.

Фото: cnsphoto

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-