Генпрокурор назвав три справи, які Україна розслідує спільно з МКС

Генпрокурор назвав три справи, які Україна розслідує спільно з МКС

Укрінформ
Офіс генпрокурора спільно з Міжнародним кримінальним судом розслідують три провадження за фактом скоєних Російською Федерацією злочинів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це розповів генеральний прокурор Андрій Костін у коментарі журналістам у ході експертної дискусії «Боротьба з корупцією в Україні: прогрес на шляху до членства ЄС».

«Ми працюємо з тими розслідуваннями, які знаходяться у полі зору Міжнародного кримінального суду. У нас сформовані робочі групи по певних напрямках. Ми працюємо навіть по певних провадженнях. З тих, що можу назвати – це провадження, яке стосується убивства наших мирних громадян у селищі Гроза у Харківській області. Це наша співпраця у справі стосовно підриву Каховської ГЕС, де ми звернулися до МКС із заявою щодо залучення їх до цього розслідування. Іще активно співпрацюємо стосовно знищення портової інфраструктури, яка пов’язана з експортом зернових по «зерновому коридору», - сказав він.

Костін додав, що, окрім цих справ, є ще провадження, які він не може озвучити, але слідство у яких триває.

Читайте також: Генпрокурори України та США обговорили співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів

Як повідомлялося, Міжнародний кримінальний суд 5 березня видав ордери на арешт командувача дальньої авіації РФ Сергія Кобилаша і командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова. Рішення прийняте з огляду на ймовірні злочини, вчинені російськими силами з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року у війні проти України.

У березні 2023 року МКС видала ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової за депортацію українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-