Литва додатково виділила €326 тисяч на підтримку біженців з України

Литва додатково виділила €326 тисяч на підтримку біженців з України

Укрінформ
Кабінет міністрів Литви консенсусом ухвалив виділення додаткових 326 тисяч євро на підтримку біженців з України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на литовський телеканал TV3.

Зазначається, що ці кошти будуть передані через Міністерство соціального забезпечення і праці та Міністерство охорони здоров'я.

Зокрема, 304 тисячі євро буде виділено на витрати, заплановані в лютому 2024 року. З них 160 тисяч євро підуть на забезпечення інституціонального соціального догляду, 130 тисяч євро - на одноразову допомогу на поселення для облаштування проживання в муніципалітеті та компенсацію за навчання дитини за програмою дошкільної та передшкільної освіти. Ще 14 тисяч євро виділено на інституційний соціальний догляд, який надається згідно з порядком виділення соціальних послуг іноземцям, встановленим міністром соціального захисту і праці.

Крім того, 21 861 євро виділено на компенсацію витрат Республіканської лікарні Вільнюського університету в жовтні-грудні 2023 року на розміщення осіб з України.

Читайте також: Литва планує провести реабілітацію 1200 українців, постраждалих від війни - Кондратюк

Видання нагадує, що на початку цього року уряд Литви ухвалив рішення про виділення 4 млн євро на покриття витрат українців, які навчаються в Литві. З виділених коштів 3,6 млн євро буде спрямовано українським студентам, які навчаються за програмами бакалаврату та очної форми навчання. Решту 352,6 тисячі євро буде виділено українським магістрантам. Кошти призначені для часткового відшкодування плати за навчання та виплати стипендій.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого в Литві завершилася акція "Radarom!", під час якої було зібрано понад 8,288 млн євро на закупівлю понад 1,1 тис. комплектів безпеки для українських воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-