Литва планує провести реабілітацію 1200 українців, постраждалих від війни - Кондратюк

Литва планує провести реабілітацію 1200 українців, постраждалих від війни - Кондратюк

Фото
Укрінформ
Литви готова прийняти 400 українців на лікування та забезпечити реабілітацію 1200 наших громадян, які постраждали від збройної агресії Росії.

Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Медична система Литви готова приймати більше українців та задовольняти всі заявки на реабілітацію. Про це ми говорили з міністром охорони здоров’я Литви Арунасом Дулкісом на зустрічі у Вільнюсі», – поінформувала вона.

За словами Кондратюк, міністр розповів, що МОЗ Литви спільно з МЗС планують до реалізації проєкт створення реабілітаційних центрів в Україні.

Віцеспікерка подякувала Литві за прийом на лікування та реабілітацію українців, ветеранів і ветеранок. За її словами, у 2023 році у лікувальних закладах країни реабілітацію пройшов 81 українець, який постраждав від збройної агресії РФ.

«Заплановане подальше лікування для 400 осіб та реабілітація для 1200 осіб», – повідомила Кондратюк.

Вона наголосила, що Україна потребує підтримки Литви в підготовці більшої кількості реабілітологів та в розробці програм психологічної підтримки, особливо для дітей. «Кожне врятоване життя є важливим кроком до перемоги України у війні. Допомога, яку надає МОЗ Литви, наближає нас до цього дня», – підсумувала заступниця голови ВР.

Читайте також: Литва адвокатує відкриття українських шкіл у країнах Європи - Кондратюк

Як повідомляв Укрінформ, за даними опитування, проведеного в 2023 році Вільнюським офісом Міжнародної організації з міграції (IOM Lietuva), 75% українських біженців, які перебувають в Литві, планують повернутися на Батьківщину, коли це буде безпечно, а близько 17% ще не визначилися.

Фото: Олена Кондратюк, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-