У Литві під час акції «Radarom!» зібрали понад €8 мільйонів для ЗСУ

У Литві під час акції «Radarom!» зібрали понад €8 мільйонів для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Литві завершилася акція "Radarom!", під час якої зібрано понад 8,288 млн євро на закупівлю понад 1,1 тис. комплектів безпеки для українських воїнів.

Про це передає LRT - один із організаторів акції разом із Laisvės TV, організаціями Blue/Yellow, "Сильні разом" і журналісткою Ритою Мілюте, повідомляє Укрінформ.

Підсумків "Radarom!" були підбиті пізно ввечері у суботу на фінальному концерті, який транслювався по ТБ. Президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що ці два роки війни показали: агресор вирізняється особливою жорстокістю і кровожерливістю, прояви яких не мають меж. І за ці два роки війни литовці пройнялися ще більшою повагою до українського народу, зазначив президент.

«Це нація, чоловіки і жінки якої б'ються на полі бою, ризикуючи своїми життями. Їхні близькі, які рятуються від війни, демонструють незвичайну силу волі, живучи далеко (від дому). Наш обов'язок - насамперед допомогти Україні, надто зараз, коли особливо важко, коли, можливо, хтось втрачає оптимізм. Ми не маємо права на жодні політологічні міркування. Ми мусимо допомогти Україні, тому що сьогодні це абсолютна необхідність, це - наш священний обов'язок», - заявив Науседа.

Голова литовського Сейму Вікторія Чміліте-Нільсен наголосила: якщо українські солдати в окопах не дозволяють собі втомлюватися, то й литовці не повинні.

За словами генерального директора LRT Моніки Гарбачяускайте-Будрене, два роки тому стало зрозуміло, що ця війна ведеться не тільки проти України, оскільки "напали не тільки на Україну, а й на весь Захід і наші цінності".

Голова Blue/Yellow Йонас Оман зауважив, що рішучість українців тільки зростає, а "допомога з Литви і не тільки дає мотивацію, психологічну, духовну підтримку".

Читайте також: Українці в усьому світі провели акції у другу річницю повномасштабної війни

Голова організації "Сильні разом" Едмундас Якілайтіс наголосив, що перші комплекти безпеки вже передані в Україну і рятують життя солдатів.

У концертній програмі акції "Radarom!" крім литовських виконавців узяв участь український дует Jerry Heil та Alyona Alyona, який цього року візьме участь у пісенному конкурсі "Євробачення".

Як повідомлялося, кампанія "Radarom!" стартувала наприкінці січня. Організатори закликали жертвувати гроші на придбання комплектів безпеки для військовослужбовців, які воюють в Україні. Кожен комплект вартістю 7,5 тисячі євро складається з монокуляра нічного бачення, лазерного прицілу та індивідуального антидронового комплексу. Устаткування виготовлене литовськими компаніями Brolis Semiconductors і NT Service.

Фото:  LRT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-