Біля російського посольства у Берліні провели акцію на захист українських дітей

Біля російського посольства у Берліні провели акцію на захист українських дітей

Фото, відео
Укрінформ
Акція під назвою «Перший всесвітній день пам’яти для українських дітей» пройшла у середу в центрі Берліна навпроти посольства РФ у Німеччині.

Про це повідомляє кореспондентка Укрінформу.

Акція на захист українських дітей у Берліні/Фото: Ольга Танасійчук

Акція тривала 9 годин. Протягом цього часу її відвідали багато людей, серед яких відомі німецькі політики, депутати Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн (голова Комітету з питань оборони) та Родеріх Кізеветтер.

Церемонію вшанування провів пастор Берлінської церкви Св. Марієнкірхе Міхаель Кеслінг.

До мікрофону, встановленого поруч зі інсталяцією з іменами загиблих українських дітей, підходили також психологи, активісти, просто небайдужі люди.

Були запалені свічки, якими також виклали слово «Діти».

Читайте також: Вбивства, катування та незаконні ув’язнення - комісія ООН розповіла про злочини РФ в Україні

Організатори, громадська організація «Вахта проти російської терористичної війни», зокрема, також присвятила цей день вихованцям дитячого будинку в Сваляві Закарпатської області, який підтримує Ukraine-Saarland-Berlin e.V. Дитячий будинок призначений для медико-соціального захисту близько 150 дітей-сиріт, передусім дітей-інвалідів віком від 3 до 14 років. Ці діти також отримують там реабілітацію та паліативну допомогу.

Читайте також: Це геноцид: Президент про викрадення Росією українських дітей

19 місяців повномасштабного вторгнення російсько-терористичної держави в Україну забрали багато жертв серед мирного населення. Особливо діти часто беззахисні перед жорстокістю, з якою Росія веде цю війну. На сьогодні загинули 555 дітей. Постраждали 1186 дітей, багато з яких вічно житимуть з інвалідністю та травмами! 1232 дитини зникли безвісти. 19 546 українських дітей були депортовані до Росії або на окуповані нею території! 13 дітей зазнали сексуального насильства!, - такі дані наводилися під час акції.

«Ці злочини та геноцид українського народу не повинні залишитися безкарними!», - закликали організатори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-