Вироки в українських судах отримали понад 50 військових РФ - Костін

Вироки в українських судах отримали понад 50 військових РФ - Костін

Укрінформ
Понад 50 російських військовослужбовців отримали вироки в українських судах, що стало можливим завдяки, зокрема, великій підтримці міжнародних партнерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Телеграмі.

"Воєнні злочини є масовими та різноманітними. Найбільші виклики саме при розслідуванні цих злочинів, оскільки ми маємо справу з великою кількістю. І на цьому напрямку в нас вже є результати", - сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

Читайте також: Костін та прокурори ICPA визначили пріоритети для притягнення Путіна до відповідальності

За його словами, вже понад 50 військовослужбовців РФ отримали вироки в українських судах. Це стало можливим завдяки, зокрема, великій підтримці міжнародних партнерів.

"Хтось може сказати, що це небагато. Коли я спілкуюся з міжнародними партнерами, вони дивуються цьому і кажуть: "Це небачено, що під час війни ви документуєте всі ці злочини. Своєю чергою, ми відповідаємо: "Так, ми все документуємо з вашою допомогою, але ми ще ці злочини розслідуємо, передаємо справи в суди і отримуємо вироки. Тому що люди не можуть чекати справедливості незрозуміло скільки", - зазначив Костін.

Читайте також: Костін сподівається, що Україна найближчим часом ратифікує Римський статут

Як повідомлялось, станом на 15 липня, задокументовано понад 95 тисяч воєнних злочинів. Загалом 368 особам повідомлено про підозру, до суду направлено 219 обвинувальних актів. Засуджено 53 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-