Костін сподівається, що Україна найближчим часом ратифікує Римський статут

Костін сподівається, що Україна найближчим часом ратифікує Римський статут

Укрінформ
Генеральний прокурор України Андрій Костін сподівається, що Україна ратифікує Римський статут найближчим часом.

Про це він заявив у понеділок під час пресконференції з нагоди започаткування в Нідерландах Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна ратифікує Римський статут і стане частиною родини держав-членів Римського статуту та Міжнародного кримінального суду. Сподіваюся, що це станеться скоріше, ніж пізно. Практично наша держава готова це зробити; єдине питання - коли парламент буде готовий голосувати», - сказав генпрокурор.

Читайте також: Покарання Росії за злочини: українські слідчі починають роботу в Міжнародному центрі у Гаазі

Він висловив упевненість, що в рамках дуже швидкого розвитку подій щодо вступу України в ЄС це питання стане невід’ємною частиною «пакету», який Україна ратифікує та втілить у життя в ближчому майбутньому.

Костін водночас зауважив, що Україна уже імплементувала в національне законодавство всі необхідні зміни, що надає МКС і офісу прокурора МКС повну компетенцію розслідувати та переслідувати в Україні за всі міжнародні злочини, скоєні на її території під час російської агресії.

Читайте також: Костін відзначив внесок словацьких фахівців у розслідування злочинів РФ проти України

Костін заявив, що відкриття найближчим часом польового офісу прокурора МКС в Україні, рішення про що вже схвалено обома сторонами, є свідченням всебічної кооперації української влади з офісом прокурора Каріма Хана та Міжнародного кримінального суду, а також демонструє повну відданість України прозорому та відкритому співробітництву з колегами з офісу прокурора МКС.

Читайте також: Хорватські прокурори поділилися з українськими досвідом розслідування воєнних злочинів

Як відомо, Україна підписала Римський статут 20 січня 2000 року, але не ратифікувала його, хоча після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом у 2014 році ратифікація цього документу є одним із прямих міжнародних зобов'язань України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-