Депортацію українських дітей Росія почала з 2015 року в окупованому Криму - Лубінець

Депортацію українських дітей Росія почала з 2015 року в окупованому Криму - Лубінець

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що перша програма примусової депортації Росією українських дітей розпочалася в окупованому Криму у 2015 році.

Про це він сказав під час конференції “Пам'ятаємо історію – повертаємо територію”, передає кореспондент Укрінформу.

За словами омбудсмена, зараз на території України фіксуються воєнні злочини з ознаками геноциду, загарбники примусово депортують дітей і масово захоплюють цивільних заручників.

“Але росія почала це робити з 2014 року. Зокрема, перша офіційна програма примусової депортації українських дітей розпочалася з Криму, з 2015 року. Весь цей час ми кричали, що українських дітей уже депортують - а світ мовчав, висловлював глибоке занепокоєння”, - заявив він.

Читайте також: У РФ підготували інфраструктуру для депортації українців ще до 24 лютого 2022 року — правозахисниця

Лубінець також висловив переконання, що з Криму війна з Росією розпочалася, і визволенням півострова вона й закінчиться.

“Для нас як для громадян України повернення Криму - це буде закінчення деокупації наших незаконно захоплених росією територій. А для світу це має стати початком серйозних трансформацій, започаткування дієвих механізмів впливу на країну, яка стала агресором. Бо слова не діють", - наголосив омбудсмен.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна продовжує боротьбу заради визволення Криму від російської окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-