Депортація українських дітей повністю виправдовує ордер МКС на арешт путіна - фон дер Ляєн

Депортація українських дітей повністю виправдовує ордер МКС на арешт путіна - фон дер Ляєн

Укрінформ
Викрадення українських дітей з тимчасово окупованих російськими військами територій України та їх насильницька депортація в росію є воєнним злочином і вчинком, який повністю виправдовує видання МКС ордеру на арешт президента рф володимира путіна.

Про це сьогодні у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками першого дня роботи саміту ЄС заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є одна тема, яка є особливо важливою для мене - це тема викрадених українських дітей. Це жахливе нагадування про найтемніші часи нашої історії. Депортувати дітей – це воєнний злочин. Ми знаємо сьогодні, принаймні, про 16 200 дітей, які буди депортовані, і лише 300 наразі овернулися назад. Ці злочинні дії повністю виправдовують ордер на арешт, що був виданий МКС», - наголосила фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що у цій сфері Єврокомісія разом із прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким та у партнерстві з українцями започаткували ініціативу, що спрямована на повернення додому цих дітей, що були викрадені росією.

Читайте також: Ордер на арешт путіна є початком притягнення рф та її лідерів до відповідальності - Євросоюз

«Для цього ми організовуємо конференцію, - ми у самому початку дуже важкого шляху. Ми маємо на меті об’єднати міжнародний тиск та застосувати всі можливі заходи, щоб встановити місце знаходження цих дітей. Ми маємо намір допомогти відповідним агенціям ООН та міжнародним організаціям у отриманні кращої та більш повної інформації про дітей, які були депортовані в росію. Це включає також тих дітей, які були згодом адаптовані або переведені до російських прийомних родин», - підкреслила Урсула фон дер Ляєн

Вона висловила вдячність генеральному секретарю ООН Антоніу Гуттерешу за запропоновану допомогу, оскільки структури ООН мають величезний досвід у цій дуже важкій темі.

Читайте також: Євросоюз вживатиме заходів для подолання глобальних наслідків агресії рф проти України

Як вже повідомлялося, 17 березня Палата попереднього провадження МКС видала ордери на арешт путіна та його чиновниці львової-бєлової. президента рф та його уповноважену підозрюють у воєнних злочинах - депортації та незаконному переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

23 березня у Брюсселі розпочався дводенний саміт ЄС. Перед початком засідання Європейської Ради лідери глав держав та урядів країн Євросоюзу провели дискусію з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттерешем, з яким, зокрема, обговорили ситуацію навколо військової агресії росії проти України, продовження Чорноморської зернової ініціативи, а також злочинне викрадення росією дітей з тимчасово окупованих територій України.

Фото: Twitter.com/vonderleyen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-