Євросоюз вживатиме заходів для подолання глобальних наслідків агресії рф проти України

Євросоюз вживатиме заходів для подолання глобальних наслідків агресії рф проти України

Укрінформ
Агресивна війна росії проти України спричинила глобальні наслідки, зокрема, створила продовольчу небезпеку для країн, що розвиваються.

У цьому контексті ЄС буде продовжувати вживати заходи для вирішення цієї та інших проблем, що є предметом занепокоєння усього міжнародного співтовариства. Як повідомляє Укрінформ, це виходить з тексту резолюції саміту ЄС, що оприлюднений на сайті Європейської Ради.

«Агресивна війна росії проти України та її (росії – ред.) дії з перетворення продовольства на зброю підірвали глобальну продовольчу безпеку. У цьому контексті Європейська Рада взяла до уваги продовження Чорноморської зернової ініціативи ООН. Ця ініціатива, разом із «коридорами солідарності» ЄС та з українською ініціативою «Зерно з України» залишаються важливим інструментом для підтримання глобальної продовольчої безпеки. Вона (Європейська Рада – ред.) підкреслює необхідність забезпечити наявність та доступність сільськогосподарських товарів у країнах, які їх найбільше потребують», - наголошується у документі.

Окремий рядок резолюції присвячений безвідповідальним діям росії у сфері безпеки атомної енергетики, яка також може мати глобальні наслідки.

Читайте також: ЄС надаватиме Україні військову, економічну та політичну підтримку, скільки буде необхідно

«росія повинна негайно зупинити дії, які ставлять під загрозу безпеку цивільних ядерних установ в Україні. Європейський Союз повністю підтримує роботу Міжнародного агентства з атомної енергетики», - наголосили члени Європейської Ради.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі триває саміт ЄС, першим питанням якого був розгляд ситуації в Україні. Перед главами держав та урядів європейських країн в режимі телеконференції виступив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-