ЄС надаватиме Україні військову, економічну та політичну підтримку, скільки буде необхідно

ЄС надаватиме Україні військову, економічну та політичну підтримку, скільки буде необхідно

Резолюція
Укрінформ
ЄС рішуче налаштований продовжувати підтримувати Україну, включаючи надання політичної, економічної та військової допомоги, та буде продовжувати стояти поряд з Україною у її боротьбі проти російської агресії так довго, як це буде необхідним.

Як повідомляє Укрінформ, це виходить з тексту резолюції саміту ЄС, що оприлюднена на сайті Європейської Ради.

«Європейський Союз твердо стоїть та повністю підтримує Україну, і буде продовжувати надавати потужну політичну, економічну, військову, фінансову та гуманітарну допомогу для України та для її народу, так довго, як це буде необхідно», - йдеться у документі.

Зокрема, як зазначили європейські лідери, ЄС та його країни-члени нарощують зусилля для того, щоб задовольнити невідкладні військові та оборонні потреби України.

Читайте також: ЄС продовжить тиснути на росію та підвищувати ефективність санкцій

«Враховуючи інтереси всіх країн-членів у сферах безпеки й оборони, Європейська Рада привітала погодження Радою ЄС негайного постачання в Україну зброї класу «земля-земля» та артилерійських боєприпасів, та, якщо буде запит, ракет, включаючи шлях спільного замовлення та мобілізації відповідного фінансування», - йдеться у документі.

Для реалізації цих намірів будуть використані ресурси міждержавного Європейського фонду миру. Це має дозволити надати Україні 1 мільйон артилерійських боєприпасів, що буде досягнуто спільними зусиллями країн ЄС протягом наступних 12 місяців, «без порушення особливого характеру політики безпеки та оборони певних держав-членів».

Читайте також: Лідери ЄС підтримали створення трибуналу для росії

Водночас, Євросоюз підтвердив намір надавати Україні допомогу в відновленні та відбудові, у координації із міжнародними партнерами. У цьому зв’язку, Європейська Рада підтвердила повну підтримку Євросоюзом утворення міжнародного механізму із реєстрації шкоди, що була заподіяна росією.

«Разом із партнерами, Європейський союз буде надалі посилювати роботу в напрямку використання заморожених та заблокованих активів для відбудови України та для цілей її відновлення, у відповідності до законодавства ЄС та до міжнародного законодавства», - наголошується в резолюції.

Читайте також: Лідери ЄС вимагають від росії негайно вивести війська з усієї України

Європейський Союз привітав відданість України продовженню зусиль із впровадження реформ, та підкреслив важливість процесу входження України до ЄС, відповідно до попередніх рішень, зокрема тих, що були ухвалені європейськими лідерами 23-24 червня 2022 року.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі продовжується саміт ЄС, першим питанням якого був розгляд ситуації в Україні. Перед главами держав та урядів європейських країн в режимі телеконференції виступив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-