Посол зустрівся з першою українкою за народженням, яка стане членом Палати депутатів Берліна

Посол зустрівся з першою українкою за народженням, яка стане членом Палати депутатів Берліна

Укрінформ
Посол у Німеччині Олексій Макеєв зустрівся з новообраною депутаткою Берлінського парламенту Лілією Усік – першою українкою за народженням, яка стане членом Палати депутатів Берліна від партії ХДС, представляючи свій виборчий округ Ліхтенберг.

Як передає Укрінформ, про це пан посол повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Лілія Усік народилася в Україні, і це дає їй змогу глибоко розуміти та брати близько до серця не тільки весь спектр потреб українських громадян, але і політичний порядок денний українсько-німецьких відносин. Важко уявити кращого українського дипломата в парламенті Берліна, яка віддана своїм виборцям і готова докладати зусиль для реалізації кращих можливостей для українців на рівні земельної влади», – зауважив Макеєв.

За його словами, під час зустрічі обговорили Український дім, кращі освітні можливості для українських дітей із вивченням рідної мови та спільні українсько-німецькі культурні проєкти.

Нагадаємо, посол України в Німеччині Олексій Макеєв під час інавгураційного візиту до федеральної землі Саксонія відвідав «Український дім» у Дрездені, де зустрівся з представниками місцевої української громади.

Фото: Oleksii Makeiev / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-