Посол у Німеччині зустрівся з представниками української громади Саксонії

Посол у Німеччині зустрівся з представниками української громади Саксонії

Укрінформ
Посол України в Німеччині Олексій Макеєв під час інавгураційного візиту до федеральної землі Саксонія відвідав «Український дім» у Дрездені, де зустрівся з представниками місцевої української громади.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в ФРН.

За повідомленням, під час зустрічі були порушені актуальні питання, які потребують вирішення, та обговорені проєкти, що можна буде організувати українській громаді спільно з Посольством.

Також у Дрездені Олексій Макеєв провів зустрічі з Президентом Ландтагу федеральної землі Саксонія Маттіасом Рьосслером, Прем’єр-міністром Міхаелем Кретчмером, обербургомістром Дрездена Дірком Хільбертом, представниками торговельно-промислових палат і підприємств Саксонії.

«Глава української дипмісії в Берліні отримав запевнення від керівництва федеральної землі щодо непохитності у підтримці України. Сторони обговорили нагальні питання, що стосуються тимчасового перебування українців у регіоні, хто знайшов прихисток, рятуючись від російської війни у власній державі. Окремо зосередилися на питанні доступу українських дітей до шкільної освіти, а також введення української мови як іноземної у німецьких школах», – повідомили у диппредставництві.

Читайте також: «Український дім» у Дрездені

Посол зі свого боку закликав німецьких партнерів вести відвертий діалог та започатковувати нові форми співпраці, зокрема шляхом встановлення нового партнерства між містами. Він запропонував формулу допомоги Україні: не лише надавати пожертви, а також активно купувати та торгувати з Україною, щоб у німецьких магазинах з’являлося все більше українських товарів.

У Посольстві додали, що візит пана Макеєва до Саксонії інтенсивно висвітлювався регіональними ЗМІ.

Нагадаємо, «Український дім» урочисто відкрився у Дрездені, адміністративному центрі німецької земля Саксонія, у листопаді 20 22року.

Фото: Посольство України у ФРН / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-