Україна vs росія: ЄСПЛ проведе слухання щодо Криму 8 листопада

Україна vs росія: ЄСПЛ проведе слухання щодо Криму 8 листопада

Укрінформ
Європейський суд з прав людини призначив слухання у міждержавній справі "Україна проти росії" щодо порушення прав людини окупаційною владою Криму на 8 листопада.

Про це повідомляється на сайті суду, передає Укрінформ.

Як зазначається, ЄСПЛ ухвалив додаткові рішення щодо подальших процесуальних дій у міждержавній справі «Україна проти росії (Крим)» (заяви № 20958/14 та 38334/18).

Читайте також: Комісія ООН назвала воєнним злочином незаконне переміщення дітей з України в росію

Справа стосується заяв України про систематичні порушення рф Європейської конвенції з прав людини в Криму починаючи з лютого 2014 року.

ЄСПЛ у своєму рішенні від 16 грудня 2020 року визнав скаргу України частково прийнятною, встановивши, що скарги підпадають під "юрисдикцію" росії з огляду на "ефективний контроль", який вона здійснювала над Кримом станом на 27 лютого 2014 року.

«Після завершення письмової процедури голова суду повідомив сторонам, що в інтересах належного відправлення правосуддя Суд проведе слухання щодо прийнятності та суті справи, попередньо призначивши його на 8 листопада 2023 року», - йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Україна vs росія: ЄСПЛ об’єднав дві справи в одне провадження

На цьому засіданні суд розгляне по суті скарги, які вже були визнані прийнятними, а також питання прийнятності та суті справи політичних в'язнів (№38334/18) та скарги «засуджених» за статтею 8 Конвенції (порушеної у справі №20958/14).

Як повідомляв Укрінформ, Європейський суд з прав людини об’єднав справи «Україна та Нідерланди проти росії» та «Україна проти росії (Х)» щодо повномасштабного вторгнення в одне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-