Рада запровадила одноразову виплату для низки професій за інвалідність чи смерть через війну

Рада запровадила одноразову виплату для низки професій за інвалідність чи смерть через війну

Укрінформ
Держслужбовці, працівники критичної інфраструктури та журналісти, постраждалі через воєнні дії під час виконання професійних обов'язків, зможуть одноразово отримати від 200 до 800 тис. грн. У разі їхньої смерті - членам родин виплатять мільйон гривень.

Як повідомив у Телеграмі народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк, за відповідний закон № 7353 в цілому проголосували 275 народних депутатів, передає Укрінформ.

Згідно із пояснювальною запискою, працівники об'єктів критичної інфраструктури, держслужбовці, посадовці місцевого самоврядування й журналісти зможуть отримати одноразову грошову допомогу, якщо під час виконання професійних обов'язків внаслідок воєнних дій їхньому здоров'ю було завдано шкоду, що призвела до встановлення інвалідності. За ІІІ, ІІ чи І групи інвалідності, що настала через контузії або інші травми, виплата складатиме від 200 до 800 тис. грн.

Читайте також: Зеленський підписав закон про компенсацію за пошкоджене або знищене житло

У випадку смерті службовців, працівників підприємств і журналістів через воєнні дії як годувальника сім'ї, держава виплачуватиме мільйон гривень рідним загиблого. 

Допомогу надаватимуть з державного бюджету із наступним відшкодуванням виплачених коштів з держави-агресора відповідно до принципів і норм міжнародного права.

Як повідомлялося, Верховна Рада змінила дату разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань на 24 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-