У Миколаєві відновлюють медичні заклади, що постраждали внаслідок обстрілів росіян

У Миколаєві відновлюють медичні заклади, що постраждали внаслідок обстрілів росіян

Укрінформ
У Миколаєві відновлюють медичні заклади, які постраждали внаслідок обстрілів російських окупантів.

По це повідомляє Миколаївська міська рада з посиланням на очільницю управління охорони здоров’я Ірину Шамрай, передає Укрінформ.

“Минулого року з бюджету міста виділили 20,7 млн грн, які були освоєні на поточний ремонт закладів - заміну вікон, дверей, відновлення покрівель. Лише в лікарні №5 довелося встановити 540 нових вікон та 97 дверей”, - розповіла Шамрай.

Також, за її словами, вже виконано експертизу технічного стану міського травмпункту на території лікарні швидкої медичної допомоги. Будівля зруйнована на 30%. Для відновлення даного об’єкту планують залучити кошти державного бюджету або спонсорські кошти.

Читайте також: У Миколаєві завдяки співпраці з міжнародними партнерами розробляють новий генплан міста

“Сьогодні у нас ще стоїть питання про ремонт дитячого відділення ЦПМСД №4. Минулого року були залучені кошти міського бюджету. На поточний рік розглянемо можливість участі благодійних організацій або знову перерозподілимо гроші з бюджету, щоб завершити ремонт”, - каже Шамрай.

Також Миколаїв активно співпрацює з міжнародними установами, організаціями та урядами різних країн, щоб частково зняти навантаження з бюджету громади. Відновлювати пошкоджені медустанови активно допомагають волонтерські ініціативи. Так, міжнародна гуманітарна організація “Лікарі без кордонів” взялася ремонтувати ЦПМСД №4.

Читайте також: Міжнародна команда експертів під егідою ООН розробляє п’ять пілотних проєктів для Миколаєва

Як повідомлялося, російські війська під час обстрілів пошкодили 16 медичних закладів Миколаєва.

Фото: Миколаївська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-