Міжнародна команда експертів під егідою ООН розробляє п’ять пілотних проєктів для Миколаєва

Міжнародна команда експертів під егідою ООН розробляє п’ять пілотних проєктів для Миколаєва

Укрінформ
Міжнародна команда експертів у рамках проєкту #UN4Mykolaiv, який реалізується під егідою Європейської економічної комісії ООН, розробляє п’ять пілотних проєктів для Миколаєва.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

«Міжнародна команда експертів одночасно з генпланом Миколаєва розробляє п’ять пілотних проєктів, які будуть реалізовані в місті. Кожна тема відповідає основним принципам проєктування», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, провідне місце посідає проєкт під назвою "Житловий мікрорайон». Він включає реконструкцію та модернізацію наявних житлових будинків, а також введення нових житлових елементів у схему забудови. Реконструкція житла відбуватиметься із застосуванням циклічного підходу з використанням місцевої промисловості та переробки сміття.

Проєкт «Культурна спадщина» зосереджений на реконструкції центру Миколаєва і має на меті повернути місту територію, яка є особливо значущою з історичної та культурної точки зору.

"Промисловість та набережна" враховує той факт, що Миколаїв розташований у стратегічній зоні на півдні між Херсоном та Одесою, з прямим виходом до Чорного моря. Тому він є центром національної та міжнародної промисловості й торгівлі.

Пілотний проєкт "Інноваційний район" досліджуватиме створення нового багатофункціонального району, орієнтованого на науку та інновації. Він об'єднає інноваційний потенціал наукових парків із сучасними підходами до створення мікрорайону.

Читайте також: На деокупованій території Миколаївщини відновили п’ять мостів

Пілотний проєкт "Зелені та громадські простори" досліджуватиме перепланування трьох прибережних територій. Кожна обрана ділянка забезпечить місцевим жителям та гостям міста кращий доступ до річок Південний Буг та Інгул.

Як повідомлялося, італійська архітектурна компанія One Works спільно з командою міжнародних та місцевих експертів розробляє новий Генеральний план міста Миколаєва. Унікальний для України пілотний проєкт #UN4Mykolaiv реалізується під егідою Європейської економічної комісії ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-