У Миколаєві завдяки співпраці з міжнародними партнерами розробляють новий генплан міста

У Миколаєві завдяки співпраці з міжнародними партнерами розробляють новий генплан міста

Укрінформ
У Миколаєві завдяки співпраці з міжнародними партнерами реалізується проєкт післявоєнного відновлення – розробка нового Генерального плану міста.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

«Миколаїв з міжнародними партнерами реалізує унікальний проєкт післявоєнного відновлення. Італійська архітектурна компанія One Works спільно з командою міжнародних та місцевих експертів розробляє новий Генеральний план міста Миколаєва», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пілотний проєкт #UN4Mykolaiv реалізується під егідою Європейської економічної комісії ООН. Робоча група проєкту об’єднує понад 16 агенцій ООН, залучені найкращі фахівці у галузях архітектури, містобудування та планування територій.

Перша фаза проєкту тривала шість місяців. За цей час експерти виконали грунтовний аналіз міста і визначили основні принципи, на яких базуватиметься містобудівний документ. Зважаючи на те, що війна триває, і ситуація постійно змінюється, команда розробила динамічну методологію аналізу проблем, спричинених військовою агресією, а також тих, що були актуальні для міста до війни.

Читайте також: На Миколаївщині підключили до електрики останнє село на звільненій території

Паралельно у рамках #UN4Mykolaiv триває робота над створенням 5 еталонних пілотних проєктів з таких стратегічних напрямів: житловий мікрорайон, культура та спадщина, промисловість і набережна, інноваційний район, зелені та громадські простори.

Європейська економічна комісія ООН разом з партнерами допомагає з пошуком та залученням донорів для реалізації пілотних проєктів після війни.

Важливим аспектом розробки Генплану є активна участь громади та експертної спільноти міста. Вже зібрано та проаналізовано біля 15 тисяч пропозицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-