Зеленський нагородив майже 300 воїнів, які захищають Маріуполь

Зеленський нагородив майже 300 воїнів, які захищають Маріуполь

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 286 військовослужбовців ЗСУ, із яких 229 – воїни 36-ї окремої бригади морської піхоти, які боронять Маріуполь.

Про це він розповів у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Перед записом звернення я підписав уже традиційний указ про нагородження наших захисників. Державними нагородами відзначені 286 військовослужбовців Збройних сил України. З них 229 – це військовослужбовці 36-ї окремої бригади морської піхоти, яка разом з іншими підрозділами героїчно захищає Маріуполь», - сказав Зеленський.

Читайте також: Захисники Маріуполя заявили, що «Азовсталь» знищена - під завалами багато людей

Президент висловив «максимальну вдячність» від усього українського народу 36-й бригаді, «Азову», 12-й бригаді Національної гвардії України, прикордонникам, добровольцям «Правого сектору», 555-му військовому госпіталю, поліцейським і тероборонівцям за захист Маріуполя.

Як повідомлялося, Служба безпеки України оприлюднила аудіоперехоплення розмови, у якій російський військовий розповідає про наказ керівництва «зрівняти із землею» завод «Азовсталь» у Маріуполі.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Релігійні та світові лідери здатні зупинити вбивства людей у Маріуполі – Подоляк

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Посольство США - про фільтраційні табори під Маріуполем: Посібник путіна не змінюється

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-