Майже 15 тисяч українців у Польщі отримали грошову допомогу від ООН

Майже 15 тисяч українців у Польщі отримали грошову допомогу від ООН

Укрінформ
Агентство ООН у справах біженців здійснило грошові виплати вже майже 15 тисячам постраждалим від війни українцям, які виїхали в Польщу.

Про це Укрінформу повідомили в Агентстві ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

Зазначається, що станом на 11 квітня багатоцільову фінансову допомогу у двох спеціально призначених для її видачі центрах у Польщі отримало 14 458 українських біженців (5971 сім’я).

Зокрема, один із таких центрів був відкритий у Варшаві 21 березня, а 7 квітня на стадіоні Tauron Arena у Кракові відкрився другий осередок з оформлення фінансової допомоги українцям.

В УВКБ ООН зазначили, що 13 квітня у Варшаві відкрили другий центр із видачі фінансової допомоги українським біженцям.

В Організації також повідомили, що нині у Польщі працює три центри з підтримки біженців у Європі, т.з. «Блакитні крапки» (blue dots): по одному у Варшаві та Кракові, а третій - на пункті пропуску «Медика». Планується відкрити четвертий такий центр у Пшемислі.

Читайте також: За 50 днів від вторгнення рф з України виїхали майже п'ять мільйонів осіб - ООН

Зазначається, що «Блакитні крапки» - це центри підтримки дітей-біженців, жінок та сімей з комплексними послугами. Сюди входять, зокрема, місця, дружні до дітей, інформаційні та консультаційні послуги, приміщення для матері та дитини, психосоціальні центри, гігієна, здоров’я та харчування, юридичні консультації, перша допомога, послуги у випадку пережитого насильства.

Як повідомлялося, станом на 14 квітня до Польщі прибуло 2,7 мільйона біженців з України.

Загалом, згідно з даними ООН, вже майже 4,8 мільйона людей виїхали з України від початку повномасштабного російського вторгнення.

Фото Христина Заник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-