Зараз немає дефіциту коштів для розгортання Сил тероборони – Веніславський

Зараз немає дефіциту коштів для розгортання Сил тероборони – Веніславський

Ексклюзив
Укрінформ
Наразі у Державному бюджеті України на 2022 рік немає дефіциту коштів для розгортання Сил територіальної оборони.

Про це член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (парламентська фракція “Слуга народу”) заявив у коментарі Укрінформу.

За словами політика, у Держбюджеті-2022 на формування Сил тероборони передбачено понад 2,5 мільярди гривень. Він запевнив, що цих грошей достатньо для того, аби забезпечити розгортання бригад відповідно до програми, затвердженої Кабінетом Міністрів України.

Веніславський наголосив, що парламентарії постійно комунікують із Міністерством оборони.

“На даний момент, за моєю інформацією, дефіциту коштів для розгортання Сил територіальної оборони немає”, - підкреслив народний депутат.

Читайте також: Штаб Сил тероборони планує зробити добровільні вишколи щотижневими

Водночас він додав, що в разі потреби збільшення фінансування відповідного підрозділу Збройних Сил України, це оперативно буде зроблено “або через механізми, які є в розпорядженні уряду, або через внесення змін до закону "Про Державний бюджет України".

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні набув чинності законодавчий акт “Про основи національного спротиву”, який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Читайте також: Як вступити до тероборони: в Україні запрацювала «гаряча лінія»

Так, згідно із документом, у кожній зоні територіальної оборони та у кожному місті, чисельність населення якого перевищує 900 тисяч жителів, мають бути створені бригади тероборони; у кожному районі територіальної оборони та у кожному адміністративному центрі області мають бути створені батальйони тероборони; у зонах територіальної оборони, чисельність населення яких перевищує 2,4 млн жителів, мають бути створені додаткові військові частини (підрозділи) тероборони.

У складі Сил ТрО: 25 бригад, 150 батальйонів, 10 тисяч осіб за штатом мирного часу та 130 тисяч у особливий період. Основу добровольчих формувань територіальних громад складатимуть українці, які служили в Збройних Сил України чи правоохоронних органах. Тих, хто не служив, зараховуватимуть після присяги. Для зарахування необхідно пройти медичний, професійний та психологічний добір, підписати контракт добровольця територіальної оборони.

Сили територіальної оборони ЗСУ очолює Командувач генерал Юрій Галушкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-