Як вступити до тероборони: в Україні запрацювала «гаряча лінія»

Як вступити до тероборони: в Україні запрацювала «гаряча лінія»

Укрінформ
Із 4 лютого почала роботу «гаряча лінія» командування Сил територіальної оборони ЗСУ за номером 0 800 507 028.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяІнформ

«Відсьогодні запрацювала «гаряча лінія» командування Сил територіальної оборони ЗСУ за номером 0 800 507 028», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за телефоном «гарячої лінії» можна отримати відповіді на найпоширеніші запитання: як вступити на військову службу за контрактом до підрозділів Сил територіальної оборони; як вступити на військову службу за контрактом в резерві до підрозділів тероборони; який порядок проходження служби та соціальні гарантії військовослужбовців підрозділів Сил тероборони.

Дзвінки на номер телефону «гарячої лінії» здійснюються безкоштовно.

Читайте також: У Києві на вихідні пропонують пройти навчання у теробороні

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.  

Читайте також: Заступники міністрів, мільйонери і матері: хто хоче вступити до тероборони Києва

Відповідно до закону, у кожній зоні тероборони та у кожному місті, чисельність населення якого перевищує 900 тисяч жителів, мають бути створені бригади тероборони; у кожному районі територіальної оборони та у кожному адміністративному центрі області мають бути створені батальйони тероборони; у зонах територіальної оборони, чисельність населення яких перевищує 2,4 млн жителів, мають бути створені додаткові військові частини (підрозділи) тероборони.

У складі Сил ТрО: 25 бригад, 150 батальйонів, 10 тисяч осіб за штатом мирного часу та 130 тис. в особливий період.

Читайте також: Розгортання тероборони: Резніков розповів, коли почнуться навчання

Основу добровольчих формувань територіальних громад складатимуть українці, які служили в ЗСУ чи правоохоронних органах. Тих, хто не служив, зараховуватимуть після присяги. Для зарахування необхідно пройти медичний, професійний та психологічний добір, підписати контракт добровольця територіальної оборони.

Сили територіальної оборони ЗСУ з 1 січня 2022 року очолює командувач генерал Юрій Галушкін.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-