Розгортання тероборони: Резніков розповів, коли почнуться навчання

Розгортання тероборони: Резніков розповів, коли почнуться навчання

Укрінформ
Очільників обласних, районних держадміністрацій та міських голів у чотирьох регіонах залучать до навчань Сил територіальної оборони, аби відпрацювати взаємодію місцевої влади зі Збройними силами України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час засідання уряду.

«В лютому заплановані навчання за регіональним принципом за участю керівників органів місцевої влади і самоврядування для того, щоб відпрацювати взаємодію. Тобто ми зберемо чотири регіони по черзі - північ, схід, південь і захід, - де будемо вчити голів адміністрацій обласних, районних, а також міських голів, де будуть розгортатись батальйони або бригади, як правильно взаємодіяти зі Збройними силами України», - сказав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Читайте також: На облаштування місць дислокації Сил тероборони треба понад 2,7 мільярда – Резніков

Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Відповідно до закону, у кожній зоні тероборони та у кожному місті, чисельність населення якого перевищує 900 тисяч жителів, мають бути створені бригади тероборони; у кожному районі територіальної оборони та у кожному адміністративному центрі області мають бути створені батальйони тероборони; у зонах територіальної оборони, чисельність населення яких перевищує 2,4 млн жителів, мають бути створені додаткові військові частини (підрозділи) тероборони.

Читайте також: Уряд ухвалює всі необхідні рішення для зміцнення армії і створення тероборони - Шмигаль

У складі Сил ТрО: 25 бригад, 150 батальйонів, 10 тисяч осіб за штатом мирного часу та 130 тисяч в особливий період.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-