На облаштування місць дислокації Сил тероборони треба понад 2,7 мільярда – Резніков

На облаштування місць дислокації Сил тероборони треба понад 2,7 мільярда – Резніков

Укрінформ
Для забезпечення потреб Сил тероборони першочергово необхідно виділити та облаштувати місця дислокації та забезпечити транспортом. На облаштування усіх місць дислокації загалом потрібно 2 млрд. 772 млн. грн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час засідання Уряду.

«Першочерговою потребою є облаштування і утримання місць дислокації. Адже йдеться про одночасне розгортання 176 військових частин. Зброєю, одягом, засобами зв’язку та індивідуального бронезахисту Сили ТрО поступово будуть забезпечені силами Міноборони. Але залишається питання стану приміщень і підключення до комунікацій, забезпечення транспортом. І ця потреба вимагає нашої реакції і залучення ресурсів місцевої влади та самоврядування», - заявив міністр.

Резніков повідомив, що вже надіслав відповідні листи, де визначено потреби Сил ТрО у регіонах. Наприклад, серед типових вимог для облаштування батальйону міністр назвав такі: виділення приміщення для постійного перебування 45 осіб та резерву; облаштування робочих місць; облаштування режимно-секретного об’єкту та приміщення для зберігання зброї та боєкомплекту; виділення місця для транспорту і запасу палива та складських приміщень.

Читайте також: На Закарпатті сформували вже понад сотню окремих бригад тероборони

«Станом на вчора: 80 підрозділів розміщені у 72 майнових комплексах, вже укладено 23 договори оренди. Для розміщення решти 96 підрозділів попередньо обрано 83 майнових комплекси. За попередньою оцінкою, загальна сума потреб на облаштування усіх місць дислокації складає 2 млрд. 772 млн. грн», - повідомив міністр.

Резніков також відзначив, що навантаження на місцеві бюджети після базового забезпечення сил ТрО поступово знижуватиметься.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Читайте також: Україна отримала партію Javelin і чекає на наступний літак із допомогою США

Відповідно до закону, у кожній зоні тероборони та у кожному місті, чисельність населення якого перевищує 900 тисяч жителів, мають бути створені бригади тероборони; у кожному районі територіальної оборони та у кожному адміністративному центрі області мають бути створені батальйони тероборони; у зонах територіальної оборони, чисельність населення яких перевищує 2,4 млн жителів, мають бути створені додаткові військові частини (підрозділи) тероборони.

У складі Сил ТрО: 25 бригад, 150 батальйонів, 10 тисяч осіб за штатом мирного часу та 130 тис в особливий період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-