На Закарпатті сформували вже понад сотню окремих бригад тероборони

На Закарпатті сформували вже понад сотню окремих бригад тероборони

Укрінформ
На Закарпатті сформовано понад сотню окремих бригад тероборони.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської ОДА, передає Укрінформ.

«Раніше в наших батальйонах у кожному районі на службі перебувало по 2 особи, а з початку року – майже 50. Зараз у нас сформовано 101 окрему бригаду тероборони та 7 окремих батальйонів», – зауважив під час брифінгу в Закарпатській ОДА командир військової частини А 7029 підполковник Юрій Богдан.

За його словами, набір військовослужбовців у кожному районі та обласному центрі для проходження служби за контрактом триває. Мова про солдатів, сержантів і офіцерів запасу.

Читайте також: У теробороні готові взяти участь 56% українців

Як повідомляється, перевагу надають тим, хто вже проходив військову службу, а основною вимогою є задовільний стан здоров’я.

Своєю чергою командир військової частини А 7080 майор Олександр Чуйко повідомив про можливі напрямки навчання, серед яких – тактична, вогнева, інженерна підготовка, тактична медицина.

За його словами, закарпатці вибороли перемогу в змаганнях на найкращий стрілецький взвод територіальної оборони оперативного командування «Захід» та посіли друге місце в Україні. Окрім цього, одна з жінок-контрактниць здобула перше місце зі стрільби.

Читайте також: У Львові почали проводити військові вишколи для цивільних

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня 2021 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроєкт №5557 "Про основи національного спротиву". Ним визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, територіальна оборона, сформована в організаційно-управлінське ядро батальйонів та бригад, в умовах мирного часу налічуватиме 10 тисяч осіб. У випадку війни цей штат буде збільшено до 130 тисяч осіб за рахунок цивільних громадян, які пройдуть відбір і укладуть контракт про службу в резерві ТрО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-