У Львові почали проводити військові вишколи для цивільних

У Львові почали проводити військові вишколи для цивільних

Укрінформ
У Львові стартував військовий вишкіл для працівників стратегічних підприємств, який провели ветерани російсько-української війни разом з учасниками одного із львівських стрілецьких клубів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Ми запросили працівників комунальних підприємств. Більшість проходили службу у Збройних силах, багато працівників міських структур пройшли зону бойових дій, але є люди, які не мають цих навичок, і треба їх навчити. А вже коли завершиться карантин, то ми переплануємо навчання для наших старшокласників з точки зору володіння зброєю. Зараз кожен повинен мати ці навички, тому я всіх залучаю і власним прикладом це показую», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Резніков: Тероборона в мирний час налічуватиме 10 тисяч осіб, у воєнний – 130 тисяч

Сьогодні навчання провели для працівників підприємств «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплоенерго», «Львівсвітло» та «Львівводоканал». Як зазначають в міськраді, такі навчання будуть системними і з часом до них долучать учнів 8-11 класів.

Водночас місто напрацьовує програму підготовки львівської громади до національного спротиву. Це комплексний документ, у якому виписаний план дій та підготовки у випадку розгортання повномасштабних військових дій на території України.

«Незабаром на сесії будемо голосувати програму спротиву, яка передбачає, найперше, відновлення навичок володіння зброєю, і навчання тих, хто таких навичок не має. Другий аспект – це вміння надавати медичну допомогу, тому що найбільше людей гине від втрати крові. Ми будемо відкривати певний медичний центр, навички в нас є, ми це колись робили в 2014 році. І це загальна координація, це протидія всім загрозам – але це в координації зі службами територіальної оборони», - додав мер.

Читайте також: У теробороні готові взяти участь 56% українців

За словами радника міського голови з питань територіальної оборони, колишнього заступника командира 80-ї десантно-штурмової бригади з озброєння Миколи Грицайчука, закон України про національний спротив передбачає, що територіальна оборона може формувати добровольчі підрозділи, які допомагатимуть військам сил територіальної оборони. Тому було прийнято рішення провести такі перші стрільби з представниками комунальних підприємств міста, щоб ознайомитися чи відновити свої навички у практичній стрільбі та користуванні зброєю.

Окрім навчання техніки володіння зброєю, учасники навчань ознайомилися із захисним екіпіруванням, вмістом бойових аптечок тощо.

Фото: Український Легіон, MYKYTA ZAVILINSKYI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-