ВР наступного тижня може ухвалити законопроєкт про серйозне озброєння для тероборони - депутат

ВР наступного тижня може ухвалити законопроєкт про серйозне озброєння для тероборони - депутат

Укрінформ
Верховна Рада на пленарному тижні, який триватиме з 25 по 28 січня, може ухвалити в другому читанні законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву” (№6302).

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, народний депутат із парламентської фракції “Слуга народу” Федір Веніславський повідомив в інтерв’ю Укрінформу

“Я думаю, що ми ухвалимо цей законопроєкт у дуже короткий проміжок часу. Можливо, навіть на пленарному тижні, який розпочнеться в понеділок (24 січня — ред.)”, - спрогнозував він.

За словами Веніславського, відповідним проєктом для членів добровольчих загонів територіальної оборони передбачається можливість використовувати не лише стрілецьку зброю. “Іншими словами, якщо виникне необхідність, документ дозволяє надавати бригадам територіальної оборони не лише стрілецьку зброю, наприклад, гвинтівки, автомати й кулемети, а й більш серйозні види озброєння — протитанкові ракетні комплекси, переносні зенітно-ракетні комплекси”, - пояснив народний депутат.

Читайте також: Сили тероборони повністю укомплектовані зброєю та боєприпасами - Галушкін

Він розповів, що завдяки реалізації ухваленого торік закону “Про основи національного спротиву” з 1 до 15 січня 2022 року відбулося розгортання бригад територіальної оборони у восьми прикордонних областях України. Веніславський запевнив, до кінця зими — початку весни бригади тероборони будуть розгорнуті на всій території держави. “Це близько 27 бригад і більш як триста батальйонів, що є дуже потужною стримуючою силою”, - поінформував Веніславський.

Читайте також: Тероборона точно не буде залучатись до наступальних операцій - Галушкін

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 грудня 2021 року ухвалила в першому читанні законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву” (№6302).

19 січня 2022 року Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити відповідний документ у другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-