У Києві відбулася Всеукраїнська конференція капеланів

У Києві відбулася Всеукраїнська конференція капеланів

Фото
Укрінформ
У Києві відбулась дводенна XV Всеукраїнська конференція військових капеланів УГКЦ “Місія військового капелана”.

Участь у конференції взяв міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє пресслужба Міноборони, передає Укрінформ.

У щорічному заході взяли участь священнослужителі, які перебувають на штатних посадах у силових структурах України, головні військові капелани єпархій та капелани резерву, які мають досвід служіння у зоні бойових дій на Сході України, посадові особи Служб військового духовенства силових структур України, народні депутати України, представники органів влади, громадськості.

Міністр оборони під час виступу відзначив, що завдяки роботі капеланів формується незламний дух армії.

“Ваша сила не в зброї – ви опікуєтесь душами наших воїнів, перебуваєте з ними у найскладніші моменти. Багато в чому завдяки вашій роботі формується незламний дух нашої армії. А це – один з головних чинників перемоги. І я певен, що новий закон "Про Службу військового капеланства" дозволить робити цю роботу ще ефективніше”, - наголосив Резніков.

Як зазначається, в рамках заходу досвідом капеланського служіння у збройних силах США і Канади поділилися почесні гості конференції, зокрема військові капелани навчально-тренувальної місії «UNIFIER». Цьогоріч на Конференції військові капелани говорили про ціннісні засади військового лідерства, механізм особистої стресостійкості та психологію втрати.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада Верховна Рада ухвалила Закон "Про Службу військового капеланства"Відповідний законопроєкт у другому читанні підтримав 291 народний депутат. Закон регулює відносини у сфері реалізації конституційного права на свободу світогляду та віросповідання військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, Державної прикордонної служби України, а також визначає правові та організаційні засади та принципи діяльності Служби військового капеланства.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-