Прем'єр Грузії виключає передачу Саакашвілі Україні

Прем'єр Грузії виключає передачу Саакашвілі Україні

Укрінформ
Передача грузинською стороною експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Україні, або його дострокове звільнення з в'язниці виключені.

Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі в інтерв'ю телеканалу «Імеді», передає Укрінформ із посиланням на Ехо Кавказу.

«Звичайно ж, дострокове звільнення Саакашвілі виключено. Також виключена його передача Україні. Якщо ми зробимо одне або інше, це означає, що весь наш уряд має написати заяву і наступного дня піти у відставку», - сказав Гарібашвілі, додавши, що передача експрезидента Україні або його дострокове звільнення означатимуть, що «влада не поважає законів країни».

Гарібашвілі також заявив, що влада відмовляється перевозити голодуючого Саакашвілі на лікування в приватну клініку, щоб уникнути зіткнень його прихильників з поліцією біля медустанови.

Читайте також: Адвокат Саакашвілі оскаржить недопуск до підзахисного

«Згідно з його планом, ми повинні перевезти його до приватної клініки. Вам відомо, що в приватній клініці немає ніяких умов безпеки. Зараз ковід. Там багато пацієнтів, відвідувачів. Немає ніяких заходів безпеки. Далі їхній план полягає в тому, щоб мобілізувати декілька тисяч осіб, 4-5 або 10 тис. Нам доведеться розставляти поліцію, застосовувати спеціальні засоби та перебувати у вічному хаосі й безладі», - зазначив Гарібашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Саакашвілі припинив крайню форму протесту в руставській в'язниці і погодився на медичну допомогу та обстеження.

У середу, 27 жовтня, Саакашвілі відвідала у в'язниці Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. За її словами, Саакашвілі в грузинській в'язниці відмовився від будь-якої медичної підтримки.

Також Денісова розповіла, що Саакашвілі чотири рази пережив критичні стани і йому двічі проводили переливання крові.

Читайте також: Денісова проситиме перевести Саакашвілі у приватну клініку, якщо йому стане гірше

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року виїхав із країни. Проти політика порушили низку кримінальних проваджень, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення. У 2015 році його позбавили грузинського громадянства, майже шість років він громадянин України.

Експрезидент Саакашвілі був оголошений у внутрішньодержавний розшук. Він не повертався до Грузії вісім років, хоча багато разів обіцяв це зробити.

1 жовтня Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває у Батумі.

Цього ж дня ввечері прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що експрезидента Грузії Саакашвілі 1 жовтня затримали в цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-