До кінця опалювального сезону заборонено відключати газ школам і лікарням – Шмигаль

До кінця опалювального сезону заборонено відключати газ школам і лікарням – Шмигаль

Відео
Укрінформ
Відключати подачу газу теплопостачальникам та соціальним об'єктам заборонено до кінця опалювального сезону.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До кінця опалювального сезону заборонено відключати подачу газу теплопостачальним компаніям, школам, лікарням та іншим об'єктам соціальної інфраструктури. Це означає, що в опалювальний сезон вся країна буде з теплом. Попри світову енергетичну кризу ми маємо достатньо ресурсів, аби стабільно пройти цю зиму", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Дешевий газ для шкіл та лікарень: чи це реально

Він зазначив, що наразі в Україні до опалення вже підключено 70% житлового фонду, а до початку листопада уряд розраховує на початок подачі тепла в 100% житлових будинків.

Шмигаль також нагадав, що завдяки річним продуктам ціна на "блакитне паливо" для населення не змінюватиметься до завершення опалювального сезону.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів знизив ціну на газ для населення, яке є клієнтом "постачальника останньої надії" (ПОН, ГК "Нафтогаз України") до 7,96 грн за 1 кубометр (з ПДВ) на жовтень-листопад.

Читайте також: Під час опалювального сезону постачання газу буде безперервним - Шмигаль

Нафтогаз зафіксував ціну "блакитного палива" на опалювальний сезон для населення (7,96 грн за кубометр без транспортування) та бюджетних організацій (13,7 грн за кубометр без ПДВ та транспортування).

Для ТКЕ компанія пропонує трирічний контракт із ціною газу на перший рік 7,42 грн за один кубометр (з 1 червня 2021 року по 31 травня 2022 року, з ПДВ, без урахування тарифу оператора газотранспортної системи).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-